• DOLAR 32.502
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2430.471
  • ...
Barzani: Kürd kanının Kürd eliyle dökülmesine izin vermeyeceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak Kürdistan Bölgesi eski Başkanı Mesud Barzani, başkent Erbil’in Çoman ilçesine bağlı Balakayeti bölgesinin önde gelen şahıs ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada bölgenin güvenliğine de değinen Barzani, sınırda yaşananlardan üzüntü duyduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bu bölgelerde aralıklarla Türkiye ve İran tarafından bombardıman düzenleniyor. Bazen top atışları bazen de havadan bombardımanlar düzenleniyor. Şüphesiz Ankara ve Tahran’ın bombardıman yapmaları için bahane ellerine verilmesiydi, ne Türkiye, ne de İran söz konusu bombardımanları yapamayacaktı. Artık saldırıların tekrarlanmaması, gerek bu bölge gerekse diğer bölgedeki halkımızın bedel ödememesi için bir çözümün bulunması gerekiyor. Bizler hiçbir şekilde bir daha Kürd kanının, Kürd’ün eliyle dökülmemesi için her türlü çabayı sarfediyoruz. Bölgenin mevcut şartlarının da göz önünde bulundurulması gerekiyor. Halkımızın tek umudu bu bölge ve bu umutları da ortadan kaybolursa hiçbir şey kalmayacaktır." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir