• DOLAR 32.64
  • EURO 35.235
  • ALTIN 2502.775
  • ...
`El Uzatılmayan Genç Kalmayacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - `El Uzatılmayan Genç Kalmasın` projesi kapsamında Bingöl genelinde risk altında bulunan gençlerin ve ailelerin tespit edilerek bu gençlerin topluma kazandırılması yönünde çalışma yürütülecek.


Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü M. Emin Çakan, "Günümüz dünyasında zararlı alışkanlıklardan olan alkol, madde kullanımı ve bağımlılık; insanlık üzerine, din, dil, ırk, sosyo-ekonomik durum, eğitim ve psikolojik özellik ayrımı yapmaksızın yayılmaktadır. Bu hem toplumların, hem de kişiliklerin yaralandığı, zarar gördüğü çok geniş açıdan incelenmesi gereken bir insanlık sorunudur. Bu yaşam sistemi içinde merak, ilgi, arkadaş ve çıkar guruplarının etkilediği risk altında olan, madde kullanan veya bağımlı olan 12-18 yaş sınırlarında bulunan çocukların terapisi, rehabilitasyonu, topluma kazandırılması ve başkalarını madde kullanmaya sevk etmelerinin önlenmesi için büyük önem taşımaktadır. Uyuşturucu ve madde bağımlısı ergenlerin ebeveynleri, çocukluk dönemi gelişim sürecinde olumsuz ve yanlış yaklaşımlarda bulunmaktadır. Projemizle anne ve babanın nasıl bir rol alacağını, tutum ve davranışlarını yeniden yapılandıracağı terapi ve rehabilitasyon amaçlı eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarının yapılması planlanmaktadır" dedi.


Proje kapsamında eğitimlerin verileceğini vurgulayan Çakan, "İl genelinde risk altında bulunan gençlerin ve ailelerin tespit edilerek bu gençlerin topluma kazandırılmasına çalışılacak olan projemizde, gençlerin zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması amacıyla verilecek eğitimlerin yanında aileler içinde bir takım etkinlikler yapılacaktır. Aile ziyaretleri, karşılıklı görüşmeler ve gezinin yapılacağı projede risk altında bulunan gençlerin topluma kazandırılması sağlanacaktır" şeklinde konuşu.


Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan El Uzatılmayan Genç Kalmasın Projesinin içeriği hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Sosyolog Suat Alan, "Risk Altında bulunan gençlerin topluma kazandırılması her şeyden önce insani bir sorumluluktur. Toplumumuzun kanayan yarası olan yarınlarımızın yetişkinleri gençlerin içinde bulunduğu durum düşündürücüdür. Bu durum ile bir nebze de olsun baş etmek için yürütmekte olduğumuz projemizde gençlere yönelik 6 dalda kurs düzenleneceği gibi; kitap okuma kampanyaları, müzik şiir dinletisi, geziler düzenlenecektir. Bu bağlamda Masa tenisi, Futbol, Satranç, Bağlama, Ney ve Halk Oyunları dallarında kurslar düzenlenecek, il dışı öğrenci gezileri düzenlenecek ve okuma alışkanlığı kazandırılması amacı ile kitap okuma kampanyaları düzenlenecektir. Proje kapsamında yalnızca gençler değil aileleri de kapsayan çeşitli faaliyetler yapılacaktır. Ailelere yönelik; Aile içi iletişimi güçlendirmeye yönelik faaliyetler (çocuk eğitimi), panel, seminer ve konferans faaliyetleri yapılacağı gibi aile ziyaretleri de gerçekleştirilecektir" ifadelerini kullandı. (Nihat Kanat-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir