• DOLAR 32.384
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Her Caminin Yanına Kütüphane ve Okuma Salonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Sarıçam Müftülüğüne bağlı Eyüp El Ensari Camii yanına yaptırılan okuma salonunun açılışı törenle yapıldı.

Törene Sarıçam Kaymakamı Ali Taşkın Balaban, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, İlçe Müftüsü Murat Demir, Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Daire amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılışında konuşan Sarıçam Eyüp El Ensari Camii imamı Yunus Çabuk,"Kütüphane fikrimizi ilk İlçe Müftülüğümüze ve Belediye Başkanımıza bildirdik. Eksik olmasınlar, bizlere desteklerini esirgemediler. Hedefimiz, kütüphanemizi küçük bir Bilgi Evi durumuna getirmektir" dedi.

İlçe Müftüsü Müftü Murat Demir, "Bugün Allah`ın izniyle okuma salonumuzun açılışını yapıyoruz. Çok güzel nezih bir ortam oldu. Aslında okuma salonu için düşüncelerimiz bu kadar değil, başka planlarımız da var. Kaymakamız ve Belediye Başkanımızın da desteği ile tüm camilerimizin yanına Osmanlı ve Selçuklu tipi Külliyeler oluşturarak zamanı vakti olan her vatandaşımızı eğitmek olacaktır. Halkımızı sigara içilen mekânlardan uzaklaşarak bu tür nezih ortamlarda Kuran-ı Kerim, Siyer, Arapça ve diğer dersler alarak boş vakitlerini iyi değerlendirmiş olacaklardır" dedi.

Törende konuşan Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Kütüphaneler, her yaş ve seviyedeki insanların bilgi edinmek, kendilerini eğitmek ve boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla kurulmuştur. Hayırlara vesile olması ise en içten dileğimizdir" diye özetledi.

Yapılan konuşmaların ardından okuma salonunu ve Kütüphanenin açılış kurdelesi kesilirken, katılımcılar içerideki kitapları incelediler.

Ayrıca Sarıçam İlçe Müftülüğü `ne bağlı Eyüp Ensari Camii İmam Hatibi Yunus Çabuk, Camii Derneği ve mahalle halkının da katkılarıyla aşure ikram etti. Mahallede ev hanımlarının imece usulü hazırladığı aşureler camii cemaatine dağıtıldı. (Ayhan Kaya-İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir