• DOLAR 32.527
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2430.862
  • ...
Tarsus`ta Kan Bağışı Seferberliği Başlatılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Kampanyayla ilgili olarak Tarsus Ziraat Odasında kan bağışı bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Emniyet Müdür Vekili Ufuk Solmaz, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, daire amirleri ve oda başkan ve personeli katıldı.

Mersin Kızılay Şube Başkanı Necmi Erdem, toplantıda yaptığı konuşmada kan bağışının önemine değindi. Erdem, \"Kan bağışı yeterli değil. Bu nedenle çeşitli projeler gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda Tarsus`ta 12.12.2012 Çarşamba günü kan bağışı kampanyası düzenliyoruz. Amacımız nüfusa oranla en yüksek kan bağışını alarak Türkiye`ye iyiliksever Tarsus`un sesini duyurmaktır. Dileğimiz herkesin bu kampanyaya destek olmasıdır. Çünkü kan tek kaynağı insan olan ve elde edilmesi için başka bir alternatifi bulunmayan bir sıvıdır. Ancak bir insan kan bağışlayarak başka bir insanın hayatını kurtarabilir\" ifadelerini kullandı.

Kaymakam Orhan Şefik Güldibi ise Tarsus`un ihtiyacı olan kanı yeterli olmadığının ortaya çıktığını belirterek, \"Bütün toplumun bu kampanyaya destek vermesini istiyoruz. Herkesin sorumlu vatandaş bilinciyle hareket etmesini diliyorum. 12 Aralık 2012 tarihinde kanı sıcak olan Tarsusluların kan bağışında bulunmasını istiyoruz. Çünkü yarının kimin başına ne geleceği belli değil. Kan her zaman lazım ve hayati değeri taşıyor. Şimdiden herkesin üzerine düşen görevi yapmasını istiyoruz\" şeklinde konuştu. (A. Hakim Kurt- R.Tekyıldız- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir