• DOLAR 32.332
  • EURO 35.074
  • ALTIN 2279.523
  • ...
"İslam âleminin en büyük sorunlarından biri İbrahimî teslimiyetin eksik oluşudur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı Siirt Koordinatörlüğü, kentin en büyük camisi olan Abdulkerim Sancak Camii’nde bayramlaşma merasimi düzenledi.

Düzenlenen programa, HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Yakup Toprak, Umut Kervanı Siirt Temsilcisi Salih Evin, Siirt’in kanaat önderlerinden Mehmet Tetik, vakıf yetkilileri, üye ve gönüllüleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bayramlaşma merasimi yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Cemaatle kılınan namazın ardından cami çıkışında vatandaşlara gülsuyu ve şeker ikram edildi.

İkindi namazından sonra başlayan bayramlaşma programında halka oluşturularak bayram tebriki yapıldı.

Bayramlaşma merasiminin ardından bir konuşma yapan Vakıf üyesi Orhan Ay, Müslümanların vahdet, kardeşlik ve dayanışmayı bütün memleketlere yaymaları gerektiğinin altını çizdi.

Genelde İslam âleminin özelde ise Siirt halkının Kurban Bayramı’nı tebrik eden Ay, "Biliyorsunuz ki bayramlar birliğin, vahdetin, kaynaşmanın, dayanışmanın sembolleridirler. Özellikle kurban Bayramı Müslümanlar nezdinde çok büyük bir öneme sahiptir. Şu anda Müslümanlar dünyanın dört bir yanından Kâbe’ye gidip haç farizalarını yerine getiriyorlar. Orada bulunan Müslümanların dili, rengi, ırkı ne olursa olsun tek vücut olup ümmetin vahdetini sembolize ediyorlar. İşte bu birliği, vahdet ve dayanışmayı İslam âlemine ve bütün memleketlere taşımamız, aramızdaki dargınlıkları bir kenara bırakmamız gerekiyor." diye konuştu.

"Hazreti İbrahim’in bu davranışı yüz yıllardır Müslümanlar için bayram olmuştur"

"Biz biliyoruz ki İslam düşmanları Müslümanları ortadan kaldırmak için canla başla çalışmaktadırlar." diyen Ay, "Sürekli Müslümanların arasına fitne koymak sureti le onları birbirlerine düşürmeye çalışıyorlar. İşte böylesi bayramlar Müslümanların kendilerini toparlaması ve kendilerine gelmeleri için birer vesiledir. Bütün Müslümanlar bu bayramlardaki fırsatları kaçırmamalarını temenni ediyoruz. Kurban, Allah’a yaklaşmak anlamı taşımaktadır. Bizler Hazreti İbrahim aleyhisselamın oğlu İsmail’i kurban etme olayına koşulsuz bir teslimiyet olarak bakmaktayız. Hazreti İbrahim Allah’ın emrini yerine getirmek için öz oğlu dahi olsa onu kurban etmeye hazır olduğu bir teslimiyetten, bir imandan söz ediyoruz. Hazreti İbrahim’in bu davranışı yüz yıllardır Müslümanlar için bayram olmuştur." ifadelerini kullandı.

"Allah Müslümanların eli ile bu toplumun düzelmesini istiyor"

Ay, "Allah-u Teâlâ Müslümanların eli ile bu toplumun düzelmesini istiyor. Müslümanlar bu fırsatları değerlendirmeli, canla ve başla çalışmalı. Bizler Peygamber Sevdalıları olarak kardeşlerimizin kestikleri bu kurbanların onları yüce Allah’a yaklaştırmasını ve İslam coğrafyasında dökülen kanların son bulmasının temenni ediyoruz. Bütün İslam âleminin en büyük sorunlarından biri İbrahimî teslimiyetin eksik oluşudur. Çünkü o Rabbine karşı şartsız ve koşulsuz olarak iman etmişti. Eğer bu gün biz Müslümanlar kendimizi tamamen Allah’a adarsak önümüzdeki fitne, sıkıntı ve zorlukların kalktığına şahit olacağız." dedi. (Murat Orhan-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir