• DOLAR 32.502
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2429.585
  • ...
"Sıla-i rahim için bayramı bir fırsat olarak değerlendirelim"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İslam coğrafyasının dört bir yanında bayram coşkusu yaşanıyor. Müslümanların arasındaki birlik ve kardeşliğin artırılması tavsiyesinde bulunan alim, STK ve siyasiler, sıla-i rahimin mutlaka yapılması gerektiğini belirttiler.

57 İslam beldesi ve bir buçuk milyar Müslümanı temsilen bu gün hacıların şeytan taşladığını belirten Bitlis İl Müftüsü M. Feysal Geylani, bu mübarek günde Müslümanların vazife ve sorumluluklarının olduğunu hatırlattı.

"Mutlaka akrabalarımızı ziyaret edelim"

Akraba ziyaretinin mutlaka yapılması gerektiğini vurgulayan Geylani, "Akrabalarımızı ziyaret etmek, akrabalara karşı vazifemizi yerine getirmek, yetimleri ve mağdurlar sevindirmek, hastalarımız ziyaret etmemiz gerekiyor.  Özellikle hastaları ziyaret ettiğimiz zaman, atmış olduğumuz her adım için bize hayır vardır. Komşularımızı ziyaret edelim. Komşularımız gelmese bile biz gidip, onları ziyaret ettiğimiz zaman, bayram dolayısıyla onlar da mutlaka gelecek. Bu bayramda hepimizin kapısı, hepimize açıktır. Bu Allah’ın bir lütfu ve ihsanıdır. Anne babalarımızın ellerini öpüp, hayır dualarını alalım.  Anne babamız, akrabalarımız vefat etmişse; kabirlerini ziyaret edip, ölümün bizim içinde olacağını hatırlayıp, o şekilde onlara dua etmek vazifelerimizin arasındadır."

"Bayram vesilesiyle küskün ve dargınlıkların barışması lazım"

Kurban Bayramı'nın, küskün ve dargınlıkların son bulmasına vesile olması temennisinde bulunan Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, kurban ibadeti yerine getirirken, çevreyi temiz tutmak noktasında vatandaşların hassasiyet göstermesini istedi.

Özelde Bitlis’in, genelde İslam ümmetinin bayramını tebrik eden Tanğlay, şunları söyledi:

"Kurban Bayramının en önemli özelliği; aslında insanların, akrabaların, eş dostların birbirini ziyaret etmesi, sıla-i rahimdir. Bayram vesilesiyle küskün ve dargınlıkların barışması lazım. Selamlaşmayı yaymamız, birbirimize gidip gelmemiz gerekiyor. Bayramlar bu işe bir vesiledir. Dargın kimse kalmasın. Birlik ve beraberlik içinde bu bayramımızı geçirelim."

"Allah, bu bayramları ümmetin birliğine vesile kılsın"

"Allah, bu bayramları ümmetin birliğine vesile kılsın." diyen Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Cebrail Yakışır, İslam alemi için bu günün önemli bir gün olduğunu belirtti.

Yakışır, "Müslümanlar olarak şuurlu bir şekilde bunu değerlendirmek bizim için bir fırsattır. Bu bir kulluk teslimiyetidir. Özellikle bayram günlerinde biz Müslümanlara düşen, kardeşliğimiz pekiştirmek, aileleri ziyaret etmektir. Bayramı otellerde tatil olarak geçirmemek gerekiyor. Kulluğumuzun bilincinde olarak, bu günü sıla-i rahime ayırmamız gerekiyor. İslam'da sıla-i rahim çok önemli ve mühimdir. Bu bayramı bir vesile görerek, anne baba, eş dost, akraba ziyaretini yapalım. Sıla-i rahim farzdır. Bunu mutlaka yapmalıyız. Bayramı fırsat bilerek, bizde memleketimize geldik. Bayram, İslam coğrafyasında akıtılan kanın durmasına vesile olur. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin. Bitlis’imiz için, İslam coğrafyası için yeniden güneş doğacaktır. Bu vesileyle ümmetin bayramını tebrik ediyorum." diye konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir