• DOLAR 32.571
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2424.157
  • ...
`Öğrenci ve Velilerden Özür Dilenmeli`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Hükümetin 2012-2013 eğitim öğretim döneminde kılık kıyafet yönetmeliğini değiştirerek başörtüsüne İmam Hatipler dışında yasak getirmesine tepkiler devam sürüyor. Tesettüre Çağrı Platformu (TESÇAĞ) üyelerinden Piran Hak Der de yasakçı yönetmeliğe tepki gösterdi.


Piran Hak Der adına açıklama yapan Ercan Alpaslan, yasağın kabul edilebilir bir tarafının bulunmadığını söyledi. Alpaslan sözlerine şöyle devam etti, "AKP Hükümeti bu kararla halkı iki sınıfa ayırmıştır. Halk arasına ikililik koyarak, birbirlerine kin ve öfke duymalarını sağlamıştır. Sen örtünebileceksin, sen ise örtünemezsin! Bu nasıl iş? Bunu hangi akılla, hangi mantıkla izah edebilirsiniz? Rabbimiz ve Peygamberimiz başörtüsü hakkında böyle buyururken kılık kıyafet yasağının kabul edilebilir bir tarafının olamaz."


Tesettüre Çağrı Platformuna üye olan Piran Hak Der olarak bunu kabul edilebilir bulmadıkların ifade eden Alpaslan, "Bu karar geri alınana kadar bu işin ardını bırakmayacağız. Bizler bu yanlıştan dönülmesi istiyoruz ve tüm öğrenci ile öğrenci velilerinden özür dilenmesini istiyoruz" diye konuştu. (Ferhat Alpaslan - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir