• DOLAR 32.369
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.646
  • ...
“Kardeşlik atmosferinin yaşandığı bayram günleri İslam âlemi için özel günlerdir”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban Bayramı’nın Müslümanları ortak duygularda buluşturan manevi bir gün olduğunu belirten Arıkan, “Mübarek Kurban Bayramı’nı en içten duygularımla tebrik ediyorum. Bayramın, ülkemizle birlikte tüm İslam âlemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Kurban Bayramı’nın Müslümanların ortak değer ve duygularda buluşturduğunu kaydeden Arıkan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kâinatın yaratıcısı ve âlemlerin Rabbi yüce Allah'a sonsuz şükürler olsun. Birlik ve beraberliğimizin, yardımlaşma ve dayanışmanın en güçlü şekilde yaşandığı bir Kurban Bayramı’nı daha idrak etmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Hazreti İbrahim ve oğlu İsmail’in teslimiyetini anlatan Kurban Bayramı, birlik, beraberlik, paylaşma ve infak etmenin bayramıdır. Bu mübarek vakitlerin İslam Coğrafyasına huzur getirmesini ve tüm Müslüman mazlumlar için birer kurtuluş vesilesi olmasını diliyorum.  Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, bayramın tüm dünyaya huzur, barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum.”

Kurban Bayramı öncesi tüm hazırlıkların tamamlandığını vurgulayan Arıkan, “Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı huzur ve güven içerisinde idrak etmesi için gerekli tüm önlemler alındı. Mezarlıklar temizlendi, unlu mamul satış noktaları başta olmak üzere işletmelerde gıda ve hijyen denetimleri yapıldı. Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz bayram boyunca denetimlerini sürdürecek,  Halk sağlığına tehdit oluşturacak her türlü faktöre izin verilmeyecek.” şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir