• DOLAR 32.38
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2325.56
  • ...
Hemşerilerinin dilinden Mehmet Yavuz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır'da kanser tedavisi gördüğü hastanede dün gece saatlerinde vefat eden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, memleketi Adıyaman'ın Kâhta ilçesinde, binlerce dava arkadaşı tarafından dün toprağa verildi.

Merhum Yavuz'un hemşerileri, İLKHA'ya yaptıkları açıklamada, onun ender bir şahsiyet olduğuna dikkat çektiler.

İslami davaya Mehmet Yavuz'un vesilesiyle girdiğini ifade eden Hasan Toprak,  birçok yönüyle kendisinden etkilendiğini anlattı.

Toprak, "Çok halim selim bir insandı. En sert insan dahi onunla konuşunca ondan etkileniyordu. Bir gün bana misafir oldu. O geldiğinde evimde misafir vardı. Misafirim, Yavuz'un konuşmasından son derece etkilenerek, 'Ne kadar tatlı bir dili var' demişti. Onunla konuşan insan İslam'ı seviyordu. Allah kendisine rahmet eylesin." ifadelerini kullandı.

"İslami davada olduğu için büyük eziyetlere maruz bırakıldı"

Üniversiteden sonra camide Kur'an dersi verdiği sıralarda Mehmet Yavuz'la tanıştığını belirten Bilal Erdal "2000'li yıllarda, İslami davada olduğu için büyük eziyetlere maruz bırakıldı. Kendisi ve ailesi İslam için bedel ödemiş insanlardır. Kendisini ziyarete giderdik, kendisinden çok çok istifade ederdik." dedi.

"Abid bir insandı"

Merhum Yavuz'u 25 yıldır tanıdığını belirten Hikmet Seçilmiş ise "En zor günlerde, cezaevinde beraber kaldık. Ondan çok fazla şey öğrendik. Özellikle cezaevi sürecinde sarsılmayan, davasına inanan ve inandığı yoldan vazgeçmeyen bir arkadaşımızdı. Özellikle takva, ibadet konusunda çok iyi biriydi. Okumaları çok fazlaydı. Risale-i Nur okumaya onun vesilesiyle başladım." ifadelerini kullandı.

Rahatsızlığının göz alt sürecinde gördüğü işkencelerden dolayı başladığını belirten Seçilmiş, "Cezaevinde gördüğü işkencelerden sonra ilaç kullanmaya başladı. Ondan sonra böbreklerinde rahatsızlık ortaya çıktı. Bu rahatsızlığı daha sonra devam etti. Doktorların dediğine göre göz altında aldığı ağır darbelerden ve soğuktan dolayı hastalığı taalluk etmiş.  Onunla birlikte köylere gider arkadaşlarımızı ziyaret ederdik. Kur'an'ı anlamış bir insandı. Ben onun ehli hizmet, ehli iman biri olduğuna şehadet ederim." diye konuştu. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir