• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yardımlar Suriye`ye Ulaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Sadakataşı Derneği tarafından organize edilen yardım kampanyasında toplanan kışlık tekstil malzemeleri Suriye`de dağıtılmaya devam ediyor.

Dernek tarafından yapılan açıklamada; \"Derneğimizin geçtiğimiz hafta İstanbul`dan yola çıkardığı kışlık yardımlar bölgeye ulaştı. Dağıtımlarına hızla başlanan yardım malzemelerin bir bölümü Türkiye`nin Kilis şehrinde kalmakta olan Suriyeli mülteci ailelere teslim edildikten sonra Suriye`nin çeşitli bölgelerine ulaştırılmaya devam ediliyor. Suriye`nin içinde dağıtımları devam eden kışlık tekstil malzemeleri yaklaşan kış ayları öncesinde Suriyeli kardeşlerimizin soğuklardan korunmasına yardımcı olacak. Savaşın başından beri Suriye`de devam ettiğimiz yardım faaliyetlerimiz kapsamında şu anda sıcak yemek dağıtımlarımız, kışlık tekstil malzemeleri dağıtımlarımız ve gıda dağıtımlarımız hız kesmeden devam ediyor\" ifadeleri kullanıldı.

Yardım malzemelerinin miktarının da belirtildiği açıklamada, \"Kış yardım seferberliğimiz kapsamında ilk etapta 8.000 adet kışlık battaniye, 4.500 takım kışlık çocuk eşofman takımı, 550 adet triko kazak ile 2.500 takım çocuk atkı ve bere takımlarından yardım malzemelerimizin bir kısmının dağıtımları tamamlandı. Şu anda bölgede görev yapmakta olan Acil Yardım Görevlisi arkadaşlarımız tarafından dağıtımlarımız devam ediyor. Bölgede baş gösteren kıtlık nedeniyle Suriye`ye Un ve gıda malzemelerinden oluşan yeni yardım konvoyları hazırlıyoruz. En kısa sürede yeni tırlarımızı yola çıkarmayı ön gördüğümüz proje kapsamında Türkiye`nin birçok ilinde toplanacak unlar, hazırlanan konvoylar eşliğinde Suriye`nin içlerinde kardeşlerimize ulaştırılacak\" denildi.

Açıklamanın sonunda duyarlı hayırseverlere seslenen Sadakataşı Derneği; \"Siz de derneğimize kışlık tekstil malzemeleri ya da Un bağışında bulunarak Suriyeli kardeşlerimizle dayanışmamıza katılabilirsiniz. Yapılan bağışlar gıda bankacılığı kapsamında şirketler için vergiden düşülmektedir\" ifadelerine yer verildi. (Yasir Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir