• DOLAR 32.353
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2305.395
  • ...
Mehmet Yavuz Hakk’a Yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Bir süre önce böbrek kanseri teşhisiyle tedavi altına alınan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Onkoloji Hastanesinde hakk’a yürüyerek sevenlerini hüzne boğdu. Yavuz’un naaşı Diyarbakır’dan ailesi ve dava arkadaşları tarafından alınarak memleketi Adıyaman’ın Kahta ilçesine götürülüp defnedildi. Yavuz’un cenazesine HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, parti yetkilileri ve binlerce dava arkadaşı katıldı.

MEHMET YAVUZ'DAN SON NASİHATLER

Kemoterapi tedavisi nedeniyle doktorlar tarafından kimseyle görüşmesine müsaade edilmeyen Mehmet Yavuz, sevenlerinin kendisinin durumunu merak edip sürekli sorması üzerine sesli bir mesaj kaydetti.

Mesajında kendisini ahirete daha yakın hissettiğini ifade eden Yavuz, "Allah verir de alır da. Verirken de Allah'a şükretmek lazım alırken de sabretmek lazım. O bizim Rabbimizdir. O ne imtihan vermişse içinde bizim için bir rahmet gizlemiştir. Sabredelim." diyerek nasihatlerde bulunuyor.

“ALLAH VERİR DE ALIR DA; ŞÜKRETMEK VE SABRETMEK LAZIM”

Yaşadıklarının bir imtihan olduğuna vurgu yapan Yavuz, "Kemoterapi alıyorum. Evden hiç çıkmıyorum. Doktorlar çok mecbur olmadıkça ziyaretleri yasaklamışlar. Kimse de eve gelip gitmiyor. Ben evdeyim, Kur'an okuyorum, ibadetlere ağırlık vermişim. Ya! Her gün iki üç yere giderdi Mehmet Yavuz, şimdi iki üç aydır tek başına evdedir. İmtihan böyledir. Allah verir de alır da. Verirken de Allah'a şükretmek lazım alırken de sabretmek lazım. O bizim Rabbimizdir. O ne imtihan vermişse içinde bizim için bir rahmet gizlemiştir. Sabredelim." dedi.

"İBADETLERİMİZE DEVAM, KARŞILIKSIZ BİR ŞEKİLDE İYİLİK YAPMAYA DEVAM"

"Allah sabredenlerle beraberdir", "Allah sabredenleri sever", "Sabredenleri (cennetle) müjdele" mealindeki ayetleri paylaşan Yavuz, "Allah sabrımızı arttırsın. Sabırsızlık gösterenlerden etmesin. İbadetlerimize devam, ihlasa devam, karşılıksız bir şekilde iyilik yapmaya devam, insanların nankörlüklerine karşı sabretmeye devam…" ifadelerini kullandı.

YAVUZ: ALLAH'A EMANET OLUN

Yaptıklarının Allah için olduğuna işaret eden Yavuz, "Allah için yapıyoruz. O biliyor. Kimse bilmese de olur." şeklinde konuştu.

Son olarak Yavuz, Türkçe, Kürdçe ve Zazaca "Allah'a emanet olun" diyerek hatır istedi, konuşmasını selamla kapattı.

“YERİ ZOR DOLDURULACAK BİR DEĞERDİ”

Taziyede konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu, “Emir Allah’ındır. Mülk onundur. Dilediği gibi tasarruf eder. Dönüşümüz de onadır. Mehmet Hoca, belki ortalama insanın ömrü için kısa sayılabilecek bir ömre çok şey sığdırdı. 45 yıllık ömründe öyle bir iz bıraktı ki onu tanıyan, onunla temas kuran, onun sesini duyan herkes üzerinde mutlaka bir etki bırakmıştır. Rabbim rahmetiyle muamele etsin. Belki onu erken ve genç yaşta kaybetmenin etkisiyle konuşmakta zorlanıyorum. Ancak şu bir hakikat ki yeri zor doldurulacak bir değerdi. Allah vergisi bir yeteneği vardı.” diye konuştu.

“ADIM ADIM GİDECEĞİNİ HİSSEDİYORDU, HER GÖRDÜĞÜNDEN HELALLİK İSTİYORDU”

Yapıcıoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “En son yaklaşık 3 ay önce, tedavisi devam ederken, bir gün evindeyken Sayın İshak Sağlam’la birlikte kendisini ziyarete gittiğimizde bize bakarak 3 parmağını kaldırıp, “3 ay” dedi. “3 ay kaldı”. Ben o anda ne diyeceğimi bilemedim. İshak Bey ona dedi ki, “Hocam. Bu kadar yeter. 3 ay sonra seni tekrar görevinin başında görmek istiyoruz.” Mehmet hoca, “ben ne diyorum, siz ne anlıyorsunuz” dercesine tebessüm etti. Aslında biz ne dediğini gayet iyi anlamıştık. Belki o da adım adım gideceğini hissediyordu. Her gördüğünden helallik istiyordu.

İnsanların yeniden adaleti görmeleri için çabaladı. Kendisi de bazı zulümlere maruz kaldı. Ancak bırakmadı. Ta ki bu hastalık kendisine galip gelinceye kadar. Sosyal medya hesabından, “Bir günde üç vilayet dolaşan Mehmet Yavuz şimdi 3 aydır dışarı çıkamıyor” diye yazmıştı. Gerçekten hareketli ve enerjikti. O enerjiyi etrafına da yayıyordu. Gençlere çok özel bir ilgisi vardı. İnşallah onun yetiştirmeye çalıştığı gençler bu yolda yürüyecektir.”

İTTİHADUL ULEMA GENEL BAŞKANI MOLLA ENVER KILIÇASLAN

Cenaze namazını kıldırıp ardından kısa bir konuşma yapan Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihadul Ulema) Genel Başkanı Molla Enver Kılıçaslan,  “Mehmet YAVUZ kardeşime Allah'tan rahmet, ailesine ve dava arkadaşlarına sabırlar dilerim. Ömrünün son dönemi her insanın sabredemeyeceği ağır bir hastalıkla geçti. Allah Teâlâ çektiği bu son sıkıntılar vesilesiyle ahirette derecesini yükseltsin! Kendisine hastalığı anında çok dua ettik, ancak Allah onu bizden daha çok sevdi ve katına aldı. Bizler şahidiz Mehmet Yavuz İslam için mücadele etti ve bu yolda son nefesini verdi.” şeklinde konuştu.

“KİTAP GİBİ ADAMDI VE KİTABIN ORTASINDAN KONUŞURDU”

Merhum Mehmet Yavuz’a doyamadıklarını belirten Araştırmacı yazar Mehmet Göktaş ise,

“Mehmet Yavuz Hocaya doyamadık. Ancak bu kadar ifade edilebilir. Mehmet Hoca güzel bir Müslümandı. Sözü güzel, özü güzel, içi güzel ve hızı güzeldi. Ben özellikle hızını iyi bilirim. Tam kapasite çalışan az insanlardan birisiydi. Müslümanlar onun yokluğunu hissedecekler. Rabbimizden niyaz ediyoruz ki yerini dolduracak gençlerimizi tez zamanda yetiştirsin.

Mehmet Hoca çok seviliyordu. Çünkü kendisi de Müslümanları seviyordu. Onu az çok bilip tanıyan herkes kendisinden övgüyle bahsederdi. Kitap gibi adamdı ve kitabın ortasından konuşurdu. Konuştuğu zaman tatmin olurdunuz. Benden 22 yaş küçüktü ancak ders aldığım önemli şahsiyetlerdendi. Bir konu hakkında bir tespitte bulunduğum zaman mutlaka kendisinden görüş alırdım. Eğer yanlış veya eksik veya duygusal düşünmüşsem kendisi tarafından defalarca düzeltildim.

Ben hastalanan bir Müslüman için de bu kadar dua edildiğine hiç şahitlik etmemiştim. Allah bunu da zayi etmeyecektir. Yüz binlerce kardeşimiz onun aramıza dönmesi için dua etti. Ancak Rabbimizin demek ki başka bir bildiği var ve aldı. Allah’a hamd olsun ki Mehmet Yavuz’lu günleri yaşadık. Müminlerin bu şahitliğini rabbim şehadete çevirsin. Rabbim makamını yüceltsin.” ifadelerini kullandı.
SİYASİLERDEN VE STK’LARDAN YAVUZ İÇİN TAZİYE MESAJI

Mehmet Yavuz için taziye mesajı yayınlayan TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Kıymetli dostum, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz’un vefatını büyük üzüntüyle öğrendim. Allah rahmet eylesin; ailesine, dostlarına, sevenlerine sabr-ı cemîl ihsan etsin.

KARAMOLLAOĞLU: HÜDA PAR CAMİASINA BAŞSAĞLIĞI DİLERİM

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Yavuz'un vefatı dolayısıyla sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı paylaştı.

Karamollaoğlu mesajında, "HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz'un vefatını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma Allah'tan rahmet, acılı ailesine ve HÜDA PAR camiasına başsağlığı dilerim." ifadelerini kullandı.

AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın: Hemşerimiz,  Hür Dava Partisi genel başkan yardımcısı Mehmet Yavuz'a Allah'tan rahmet, ailesine ve HÜDA PAR camiasına sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun.

AK Parti MKYK Üyesi ve Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız: HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz'ün ölümünü büyük bir üzüntü ile öğrendim. Ailesine ve sevdiklerine bilhassa HÜDA PAR ailesine sabırlar diliyorum. Mekanın cennet olsun güzel insan.

AK Parti Adıyaman Milletvekili | Genel Merkez Siyasi ve Hukuk İşleri Bşk.Yrd Av.M.Fatih Toprak:

Hakkın rahmetine kavuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı hemşehrimiz Mehmet Yavuz’un Kahta’daki cenaze namazına katıldık.

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir: Mehmet Yavuz hakka yürüdü; rabbim mekanını cennet eylesin, ailesine ve HÜDA PAR camiasına başsağlığı dilerim.  

Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı ve Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman: HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz’un vefat haberini derin bir teessürle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, Hüda Par camiasına ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Şüphesiz biz Allah' tan geldik ve yine dönüşümüz O'nadır.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: HÜDA PAR Genel Başk. Yard. Fani alemden ebedi aleme irtihal etmiştir. Öğretmen kökenli bir siyasetçiydi. Samimi bir insandı.Allah rahmet eylesin, ailesine, dava arkadaşlarına, sevenlerine başsağlığı diliyorum. İnna lillâhi ve inna ileyhi raciun.

Memur-Sen Onursal Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi Ahmet Gündoğdu: Dava adamlığına ve ümmetin sancısını yüreğinde taşıdığına şahit olduğum Mehmet Yavuz kardeşime Allah’tan rahmet, ailesine ve dava arkadaşlarına sabır diliyorum.

Siyer Vakfı Kurucu Başkanı Mehmet Emin Yıldırım: Mehmet Yavuz kardeşimle en son mübarek beldelerde görüşmüş, sarılmış, halleşmiştik. Nezaketiyle, davasına olan sadakatiyle, mazlumlara karşı derin hassasiyetiyle zihinlerde yer etmişti. Allah rahmet eylesin. Mekânı âlî olsun. Mevlâ ailesine ve dostlarına sabr-ı cemil versin.

MEHMET YAVUZ KİMDİR?

1973 yılında Adıyaman'ın Kahta ilçesinde doğan Mehmet Yavuz, ilk öğrenimini Kahta Atatürk İlkokulu'nda, Ortaöğretim ve Liseyi ise Kahta İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Daha sonra Konya Selçuklu Üniversitesi Eğitim Fakültesinden mezun olan Yavuz, bir süre öğretmenlik yaptı.

Yavuz, 2000'li yıllarda çeşitli kumpaslar sonucu hapsedilerek zindan süreci yaşadı. Yaklaşık 2 yıl cezaevinde kalan Yavuz, daha sonra Şanlıurfa'da özel bir dershanede öğretmenlik ve idarecilik yaptı.

Doğruhaber Gazetesinde makale yazan Yavuz, HÜDA PAR ile siyaset hayatına başladı. Genel Başkan Vekilliği de yapan Yavuz, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü görevini yürütüyordu.

Biri erkek 3’ü kız 4 çocuk sahibi olan Yavuz, 09.08.2019'da gece saatlerinde tedavi gördüğü hastanede ruhunu Rahman'a teslim etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir