• DOLAR 32.591
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2505.43
  • ...
Yol çalışması çiftçiyi mağdur etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Merkez Elmalı köyünde ikamet eden Mehmet Nesih Korkmaz, kendisine ait tapulu meyve bahçesine, yol çalışmaları esnasında kaya ve toprağın girdiğini; bu nedenle mağdur olduğunu ifade etti.

Geçen yıl yapılan projede meyve bahçesinin yol çalışması kapsamında olmadığını; bu yılki projede ise çalışmaya dahil edildiğini savunan Korkmaz, "Şu an burada karayolları yol yapıyor. Tapulu arazim kamulaştırılmadan, bizimle konuşmadan, yol çalışmasını bahçeme taşımaya çalışıyorlar. Bahçeye gelmek için kullandığımız yol var, su arkı var; bunlar için hiçbir tedbir almadan mağdur ediliyoruz." dedi.

"Önlem almadan yol çalışması yapılıyor"

Yol çalışması yapılırken, yol kenarında bulunan meyve bahçesine kum ve taşların yuvarlanması nedeniyle meyve ağaçlarının zarar gördüğünü dile getiren Korkmaz, "Karayolları ve müteahhit firma yolu yaparken dikkat etmiyorlar.  Yol çalışması yapılırken, yuvarlanan taşlar bahçemde bulunan meyvelere zarar veriyor görüyorsunuz. Ayrıca bahçeme gelen su arkına yol çalışmasından dolayı suyla birlikte gelen kum, meyve ağaçlarımı kuruttu.  Hiçbir önlem almadan yol çalışması yapılıyor." diye konuştu.

İLKHA'nın konu hakkında konuştuğu yol yapımında sorumlu bir yetkili ise tapulu araziye girilmediğini açıkladı.

Yetkili, "Söz konusu Bingöl Karlıova arasında yapımı devam eden yolun Bingöl Merkez Elmalı köyü çıkışındaki bölgede herhangi bir vatandaş mağdur edilmemiştir. Tapulu arazisine girilmemiştir. Söz konusu yerle ilgili bilirkişi heyeti bölgede incelemelerde bulunmuştur. Varsa köylünün bir mağduriyeti gider mahkemeye başvurusunda bulunur ki öyle bir mağduriyet tarafımızdan yaşatılmamıştır." dedi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir