• DOLAR 32.57
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2489.872
  • ...
“Yaşam İçin Kısa Bir Mola”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siirt karayolu sanayi kavşağındaki Kilit-1 noktasında kurulan ‘Yaşam Tüneli’ uygulama çadırını denetleyen Vali Ali Fuat Atik, trafik ekiplerince yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Burada durdurulan sürücüler trafik kuralları ve trafik güvenliği hususunda sine vizyon eşliğinde videolar izletilerek bilgilendirildi.

Sürücülerin araçları ile birlikte girdiği yaşam tünelinde, trafik güvenliğini ihlal eden ve trafik kazalarına sebep olan kural ihlalleri anlatılıyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından “Yaşam İçin Kısa Bir Mola” sloganıyla projenin hayata geçirildiğini belirten Siirt Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli Baş komiser Hüseyin Maraz, yapılacak uygulama ile ilgili şu bilgilendirmede bulundu:

 “Trafik kazalarına sebebiyet veren kural ihlalleriyle ilgili sürücüleri bilinçlendirmek istiyoruz”

Öncelikle emniyet kemeri, aşırı hız, cep telefonu kullanımı veya buna benzer başka kural ihlali yapan vatandaşlarımızı durdurup çadıra alacağız ve emniyet kemeri takmadığı durumlarda ne gibi sonuçlarla karşılaşılacağı anlatılacak. İlk gösterimiz “Öncelik Yayanın” konulu bir sunum olacak. Bu çalışmada temel amaç, trafik güvenliği ve aynı zamanda trafik kazalarına sebebiyet veren kural ihlalleriyle ilgili sürücüleri bilinçlendirmek.” ifadelerini kullandı.

Trafik polislerinin keyfi muamele yaparak kimseye ceza yazamayacağını ve ehliyetini de elinden alamayacağını kaydeden Atik, yetkililerden bilgi alarak sürücüleri hız yapmama konusunda uyardı.

Bir sürücü hatalı değilse trafik polisinin o sürücüye ceza yazamayacağına dikkat çeken Atik, “Ama bir sürücü kural ihlali yaptıysa, bu kişi ben de olsam benim ehliyetimin elimden alınması gerekir, buna itirazım olmaz. Kimse keyfi muamele yapamaz. Trafik polisi ceza yazarken keyif almıyor.” diye konuştu. (Murat Orhan-İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir