• DOLAR 32.597
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2498.61
  • ...
Teşrik tekbirlerini getirmeyi unutmayalım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yeşil Kubbe Camii Fahri İmamı Ömer Bozkır, Kurban Bayramı günlerini zikirle geçirilmesi gerektiğini belirterek, arefe gününün sabah namazından başlayıp Kurban Bayramı'nın dördüncü gününün ikindi namazına kadar devam ettiğini hatırlattı.

Yirmi üç vakit farz namazın arkasından birer defa alınan tekbirlere teşrik tekbiri denir.  Bu tekbir şu şekildedir:  "Allâhü ekber Allahü ekber. Lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Allâhü ekber ve lillâhi’l-hamd"

"Kurban Bayramı'nda her namazdan sonra her kadın ve erkek için teşrik tekbirleri getirilmesi vaciptir." diyen Bozkır Hoca, "Teşrik tekbirleri arife günü sabah namazından başlıyor ve bayramın 4’üncü günü ikindi namazında son buluyor. Teşrik tekbirleri Allah-u Telanın yüceliğini, kudretini, vahdaniyetini, Allah-u Teâlâ’nın yegâne güç sahibi olduğunu, kanun koyucu olduğunu, idare edici olduğunu dile getirmektir. Bayramın 4’üncü gününe kadar müminler arasında ittihadın, birliğin beraberliğin, dayanışmanın, yardımlaşmanın ve paylaşmanın zirveye çıkması sağlanır. Beraber paylaşmış oldukları bu ilah-i kelimetullahı sürekli olarak kendi hayatlarına tatbik edebilseler o zaman Müslümanlar Allah’ın dışında hiçbir gücün karşısında boyun eğmez. Sadece ona dayanır ve sadece ondan yardım bekler."

Bozkır, "Allah u Teâlâ müminler arsındaki o ittihadı vahdeti bu Kurban Bayramı nedeniyle vesile kılsın ve bizi nasıl dünyaya geldiğimizde bu kelime üzerine geliyoruz. Ve çeneyi kaparken bu şekilde kapatıyoruz. Veyahut da bir ölüm döşeğinde olduğumuzda bunu telkin ediyoruz. Bunun hayatımızın birer parçası olması lazım. Eğer bizler bu vahdaniyeti bu ittihadı veyahut da bu kelime-i tevhidi en mükemmel şekilde hayatımız tatbik edecek olursak inşallah Müslümanlar arsında birlik beraberlik, vahdaniyet, ittihat oluşmuş olur ki Müslümanların maruz kaldıkları bu saldırılardan da inşallah kurtulmuş olur." ifadelerini kullandı. (Ramazan Zeren - İLKHA) 







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir