• DOLAR 32.331
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2295.316
  • ...
Mardin’de “Pandemik İnfluenza Faaliyet Planı” toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Vali Yardımcısı Osman Demir başkanlığında, İl Sağlık Müdürlüğünce düzenlenen “Pandemik İnfluenza İl Hazırlık ve Faaliyet Planı” bilgilendirme toplantısına kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri katıldı.

Toplantıda Pandeminin 'salgın' toplumdaki etkisini azaltmak, süresini kısaltmak ve etkilenenlerin en az zarar görmesini sağlamak amacıyla Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan bakanlıklar ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının pandemiye yönelik görev ve sorumluluklarının "Pandemik İnfluenza (Küresel Grip Salgını) Ulusal Hazırlık Planı" kapsamında katılımcılar bilgilendirildi.

Toplantı, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz’un sunumlarıyla başladı.

Yavuz, “Bakanlığımız tarafından ilk Pandemik İnfluenza Ulusal Faaliyet Planı 2006 yılında yayımlanmış olup 2009 yılında ortaya çıkan İnfluenza A pandemisinden elde edilen tecrübeler ışığında ve DSÖ’nün süreç içerisinde yapmış olduğu düzenlemeler ve önerileri dikkate alınarak güncellenmiş ve ‘Pandemik İnfluenza Ulusal Hazırlık Planı’nın son hali verilmiş ve Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanmıştır. İl yöneticileri de bu plana bağlı kalarak il pandemi hazırlık planlarını güncellemektedirler.” dedi.

Planın amacını anlatan Yavuz, “Ülkemizdeki tüm kişi, kurum ve kuruluşların influenza pandemisini anlamalarına, rollerini ve sorumluluklarını yerine getirmek üzere hazırlık yapmalarına ve pandemi durumunda koordinasyon içerisinde hareket etmelerine yardımcı olacak bilgi ve çerçeveyi sağlamaktır. Yapılacak planlamalar ile hasta sayısı, hastanede yatış ve hastalığa bağlı ölümlerin azaltılması, kamu hizmetlerinin sürekliliğinin sağlanabilmesi ve pandeminin yaratacağı ekonomik ve sosyal yükün azaltılabilmesi hedeflenmektedir.” diye konuştu.

Toplantı, soru-cevap kısmının ardından sona erdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir