• DOLAR 32.381
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.131
  • ...
“Bayramda evler dumanla değil huzurla dolsun”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban Bayramı’nda bağımlılıklar ve sigaradan uzak bir bayram geçirilmesini ümit ettiğini belirten Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, bayramda evlerin dumanla değil, huzurla dolmasını temenni etti.  

Günlüoğlu, “Dünyanın en büyük tehlikesinin nükleer savaş değil, bağımlılıklar olduğu gerçeğini hatırlatmak isterim. Nükleer savaşta taraflar bakımından karşılıklı caydırıcılıklar vardır. Bağımlılık üretmek ise karşı tarafı olmayan bir saldırıdır. Üstelik tüm insani ve kutsal değerlere ve tek tek iradelere saldırıdır bu. Küçücük çocuklarımıza alkol, sigara, uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlılığı üreten insanlık düşmanlarının eylemlerini insanlığa karşı suçlar bağlamında değerlendirmeden bağımlılıklarla mücadele edilemeyeceği artık anlaşılmıştır.” dedi.

“Doğal meyve ve içecekler ikram edelim”

Bayramlarda doğal ikramları da unuttuğumuzu belirten Günlüoğlu, bu konuda şu şunları söyledi:

“Maalesef bayramlarda ikramlarımızın bile olumsuz yönde değiştiğine tanık oluyoruz. Artık kırk yaşın altındakiler doğallığın ne olduğunu bilmiyorlar. Eskiden gayet doğal meyveler ikram edilebiliyorken, şimdi o ikramlar ayıp görülmeye başlandı, çoğu insanımız gazlı içecekleri, sağlığa zararlı içecekleri tercih etmeye başladı. Bu durum çok üzücüdür. Benim Yeşilay mensubu olarak insanımıza tavsiyem bayramlarda ve bayram dışında ikramlarımız doğal olsun, gazlı içecekler yerine incir, armut, karpuz gibi yerli ve milli meyve ikram edelim. Yerli içeceklerimiz olan kahve, ayran, meyankökü (süs), doğal sıkılmış taze meyve suları ikram edelim, ayıp değil. Böylece yerli ekonomiye katkı sağlayalım. Bu vesile ile hem çiftçimiz kazansın hem ülkemiz kazansın hem de sağlığımız kazansın. Bu vesile ile tüm halkımızın ve Yeşilay dostlarımızın mübarek Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar, bağımlılıklar ve sigaradan uzak, tatlı bir bayram olmasını temenni ederim.” (M. Salih Keskin – İLKHA)          

 

 

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir