• DOLAR 32.6
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2520.753
  • ...
İhvan Şehitleri Toprağa Verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KAHİRE - Mısır`da önceki akşam Cumhurbaşkanlığı sarayı önünde İhvan mensuplarına düzenlenen silahlı saldırı sonucu şehit edilenler El-Ezher camisinde kılınan cenaze namazının ardından bugün toprağa verildi.
 
El-Ezher camisinde kılınan cenaze namazına Müslüman Kardeşler Teşkilatının Lideri Muhammed Bedii, Hürriyet ve Adalet Partisin Genel Başkanı Saad Ketatni başta olmak üzere cemaatin önde gelen isimlerinden birçok kişi katıldı.
 
Camii avlusunda toplanan on binlerce İhvan mensubu bu katliamı yapanlara lanet okudu. Öfkeli kalabalığı sakinleştirmek için bir konuşma yapan Muhammed Bedii, "Peygamber (as) bizlere musibet halinde sabretmeyi cenaze önünde ise sessiz olmayı emretmiştir. Sizler sıkıntı ve şikâyetlerini Allah`a bildirin. Muhakkak ki Allah sizleri işiten ve duyandır. Bizler Allah`tan geldik, Allah`a döneceğiz" dedi.
 
İhvan mensuplarına düzenlenen silahlı saldırıyı lanetleyen on binlerce kişi, "Kardeşlerimizin kanları boşa gitmedi", "İslam için binler can feda olsun", "Ülkemizde Laik ve Liberalleri istemiyoruz" diye slogan attılar.
 
Ayrıca Ezher Camisi önünde kısa bir konuşma yapan Mısır`ın önde gelen davetçilerinden Safvet Hicazi, "Mısırlı kardeşine silah sıkanlar dinine, vatanına, milletine ihanet etmiştir. Ve yine kim halk tarafından seçilen bir Cumhurbaşkanının devrilmesini istiyorsa Mısır devrimine ihanet etmiştir. Önümüzdeki günlerde yapılacak referandumda halkımız son kararı kendisi verecektir. Rabbim şehit olan kardeşlerimizin ailelerine sabırlar versin" ifadesini kullandı.
 
İhvan Bürolarına Saldırılar Devam Ediyor
Yaklaşık on gündür gösterilerine devam eden eski rejim yanlıları gösterilerine bugün de devam etti. Müslüman Kardeşler Teşkilatının Kahire`deki Genel merkezine saldıran Mursi karşıtları merkez binasını ateşe verdi.
 
Ayrıca Hürriyet ve Adalet Partisinin Başkent Kahire`deki bürolarına da saldıran protestocular, referandum iptal edilinceye kadar ülkede taş üstünde taş bırakmayacaklarını söylediler. (Ahmet Batı - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir