• DOLAR 32.575
  • EURO 35.017
  • ALTIN 2430.659
  • ...
Talatpaşa Köprüsü Yıkılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 



İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Kağıthane-Talatpaşa Mahallesi ile Şişli-Kaptanpaşa Mahallesi arasında yaya ve araç erişimini sağlayan Dereyolu (Talatpaşa) Köprüsü`nün ayaklarının, yolu daraltması sebebiyle D-100 üzerinde 3 şeride düşen yolun, 4 şeride çıkartılabilmesi için Talatpaşa Köprüsü`nün yıkılarak yeniden inşa edilebilmesi amacıyla; köprüye alternatif olarak inşa edilen geçici yaya üst geçidinin yapımı tamamlandı.

 

10 Aralık 2012-Pazartesi günü hizmete açılacak olan Geçici Yaya Üstgeçidi, Metrobüs/Darulaceze İstasyonu ve D-100 Kuzey-Güney (Kağıthane-Talatpaşa Mahallesi ile Şişli-Kaptanpaşa Mahallesi) arasında yaya erişimini sağlayacak. Geçici Yaya Üstgeçidinin hizmete alınmasıyla, 27 Kasım 2012-Salı gününden bu yana kapalı olan, Metrobüs/Darülaceze (PER-PA) İstasyonu da yeniden hizmet vermeye başlayacaktır.

 

Yapılan açıklamada, Dereyolu (Talatpaşa) Köprüsü`nün yenilenmesi ile bu noktada D-100 üç (3) şeritten, dört (4) şeride çıkarken, yaya erişimleri de yeniden düzenlenerek yaya yolu genişlikleri artırılacak ve özürlülere de uygun hale getirileceği ifade edildi. (Yasir Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir