• DOLAR 32.487
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2431.709
  • ...
`Başörtü Mini Etekle Bir Tutulmuştur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ - İmam hatip dışındaki okullarda başörtüsünü yasaklayan yeni Kılık Kıyafet Yönetmeliği`ne yönelik tepkiler tüm Türkiye`de olduğu gibi Elazığ`da da devam ediyor. Elazığ Yeni İhya Der, Cuma namazı sonrası Postane meydanında yaptığı kitlesel basın açıklamasıyla başörtüsünün kabul edilebilir yasak olmadığını vurgulayarak yönetmeliği kınadı.
 
Basın açıklamasını okuyan Dernek üyelerinden Abdulsamet Açıkgöz, yayımlanan genelgeyle başörtüsü ve tesettür gibi mukaddesatın, yırtmaçlı etek, kısa pantolon vb. kıyafetlerle bir tutularak yasaklanması gereken, bir unsur olarak görüldüğünü belirtti.
 
Bu genelge ile başörtülü kızlara imam hatip okulları dışında yer olmadığının denildiğini dile getiren Açıkgöz, bu şekilde inan ve giyinen öğrencinin sözgelimi muallime, tabibe, avukat veya mühendise olamayacağı mesajı verildiğini vurguladı.
 
Darbeci Geleneğin Devamı
"İmam Hatip liseleri ve seçmeli Kur`an dersine tanınan başörtüsü özgürlüğüne karşın, diğer okullardaki yasağın mantığı nedir? Bu yasak ilelebet sürecek midir? Yoksa milyonlarca mağdur ürettikten sonra mı düşünülecek? Diye soran Açıkgöz, "Hangi gerekçeyle olursa olsun bu yasağı kabul etmiyor, darbeci geleneğin devamı olarak görüyor ve şiddetle kınıyoruz. Bizler Elazığ halkı ve sivil toplum kuruşları adına hükümeti bir an önce bu vahim hatadan geri dönmesi, bu saçmalığa son vermesi ve İslam`ın şiarını hafife almaması konusunda açık ve net bir şekilde uyarıyoruz" diyerek açıklamasına son verdi. (Yasin Kavaklı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir