• DOLAR 32.367
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.211
  • ...
Solhan'da yaz Kur’an kurslarına katılan öğrenciler arasında ödüllü yarışma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Solhan İlçe Müftülüğü tarafından Yaz Kur’an kurslarına katılan öğrenciler arasında ödüllü dini bilgiler yarışması yapıldı. Solhan ilçesinde binlerce öğrencinin katıldığı yaz Kur’an kursu Cuma günü yapılacak program ile sona erecek.

Yaz Kur’an kursları ve yapılan ödüllü yarışma hakkında konuşan Muharrem Dutar, Yaz Kur’an kursları sonucunda öğrenciler arasında ödüllü bilgi yarışmasını düzenlediklerini ifade ederek, “Öncelikle iki aşamada bu sınav gerçekleştirdik.  İlk aşaması geçen hafta bütün Kur’an kurslarımızda ve camilerimizde birinciler seçildi.  Bu birinciler arasında sınav yapıyoruz. 3 bin öğrencimizin devam ettiği bu yaz Kur’an kurslarında şuanda 75 öğrencimiz 2 kategoriden İlkokul, Ortaokul ve Lise seviyesinde yarışmaktalar, dini bilgiler yarışmasında. Dinimi öğreniyorum. Dini bilgiler test usulüyle 50 sorudan oluşan yarışma yapıyoruz.” dedi.

Sınavdan gayenin öğrencilerin dini bilgileri ve yaz Kur’an kursundan öğrendiklerinin pekişmesini sağlamak olduğunu söyleyen Dutar, “Gayemiz bu sınavlarla çocuklarımız arasında rekabet ortamı oluşturmak değil, dinimi öğreniyorum kitabını baştan sona kadar bitiren yaz Kur’an kurslarımıza 8 hafta boyunca devam eden ve bu şekilde düzenli bir şekilde derslerine çalışan öğrencilerimizi ödüllendirmek,  teşvik etmektir. Birincilerimize 750 TL, ikincilerimize 500 TL, üçüncülerimize 250 TL olmak üzere para ödülü ve ayrıca buna  Kitap Seti ve Kur’an-ı  Kerim seti hediye edeceğiz.  Ve bu yarışmanın veliler tarafından öğrencilerimiz tarafından ilgiyle takip edildiğini ilçe çapında ses getirdiği görüyoruz. İlgi ve alakalı güzel olduğundan memnuiyet duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ödüllü yarışmaların, Yaz Kur’an kurslarına olan ilgiyi artıracağını dile getiren Dutar, “Yaz Kur’an Kurslarındaki bilginin, bilgi seviyesi yükselmesine vesile olacaktır. Hocalarımızla, öğrencilerimizle ve verilerimizle bu tür aktivitelerle, bu tür etkinliklerle yaz Kur’an Kurslarımızı verimli hale getirmeye çalışıyoruz. Son haftadayız. Yaz Kur’an kurslarımız bitmek üzere Cuma günü tamamlanacak. Cuma günü de katılım belgeleri ile bazı öğrencilerimizi ödüllendirerek ve bu şekilde ödülleri takdim ederek inşallah bu sezonu hayırlısıyla kapatmış olacağız. Kurslarımıza İlgi gösteren, alaka gösteren, velilerimize, öğrencilerimize teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir