• DOLAR 32.461
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2479.643
  • ...
Türkiye ve dünya gündemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye ve dünya gündemilider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

1- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy'i resmi törenle karşılayacak.

- Erdoğan, baş başa ve heyetler arası görüşmeler ile ortak basın toplantısının ardından Zelenskiy onuruna resmi akşam yemeği verecek.

2- TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 11. Büyükelçiler Konferansı'na katılan büyükelçilerle bir araya geliyor.

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, valilikte il değerlendirme toplantısına katıldıktan sonra basın açıklaması yapacak, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, belediye arıtma alanında incelemede bulunacak ve belediyeye ziyarette bulunacak.

4- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bakanlıkları arasındaki "Gönüllülük Alanında İş Birliği Protokolü" imza törenine katılacak.

5- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Polis Okulunda mezuniyet törenine iştirak edecek, ardından özel harekat yerleşkesinde incelemelerde bulunacak.

6- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, M.İhsan Arslan Vakfı iş birliğiyle açılacak özel eğitim okulu için düzenlenecek protokol imza törenine katılıyor.

7- 11. Büyükelçiler Konferansı sürüyor

- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül büyükelçilere hitap edecek.

- Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir ve Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Birol Akgün konferans kapsamında konuşma yapacak.

8- Suriye'nin kuzeyinde terör örgütlerine karşı oluşturulması planlanan güvenli bölgeye ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

9- Hindistan'ın Keşmir'in statüsünü değiştirmeye yönelik adımları sonrasında yükselen Pakistan-Hindistan gerilimine ilişkin gelişmeler izleniyor.

10- Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin İdlib gerginliği azaltma bölgesine yönelik saldırıları ve diğer gelişmeler takip ediliyor.

11- TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, kamu kesimi toplu iş sözleşmesi sürecine ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

12- FETÖ davaları

- FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Hava Harp Okulu'nda görevli subayların da aralarında bulunduğu 24'ü tutuklu 43 sanığın yargılanmasına, İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri'de devam edilecek.

- Adana'da, FETÖ/PDY'nin eğitim yapılanmasına yönelik 4 sanıklı davanın duruşması Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

13- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 3. eleme turu ilk maçları tamamlanacak.

- Medipol Başakşehir, Yunanistan temsilcisi Olympiakos'u 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda konuk edecek.

14- TFF Süper Kupa, Ankara'da sahibini bulacak.

- Geçen sezonun Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonu Galatasaray ile kupa finalisti Akhisarspor, Eryaman Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

15- UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda Trabzonspor'un Çekya temsilcisi Sparta Prag, Yeni Malatyaspor'un ise Sırbistan ekibi Partizan ile 8 Ağustos Perşembe günü deplasmanda oynayacağı ilk maçlar öncesi her iki takımın teknik direktörleri Ünal Karaman ve Sergen Yalçın, müsabakaların yapılacağı kentlerde basın toplantısı düzenleyecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir