• DOLAR 32.551
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2490.31
  • ...
Törenle Heykel Açıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

23 Haziran seçimlerinde ekonomi temelli bir kampanya yürüten CHP, seçmenden sorunların çözüm bulacağı vaadiyle oy aldı. Seçimden sonra akraba kayırmaları ve işten çıkarmalarla gündeme gelen CHP’li belediye başkanlarının tek icraatı bunlar değil. Çeşitli temaslarda bulunmak için Ardahan’da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, törenle heykel açılışı yaptı.

HALKIN GÜNDEMİ: İŞTEN ÇIKARMALAR, AKRABA KAYIRMACILIĞI

Seçim öncesinde kimsenin işten çıkarılmayacağı vurgusunu yaptığı meclis konuşması havada kalan CHP liderine halktan büyük tepki var. Bolu Belediyesi başta olmak üzere birçok belediye gariban işçileri göreve geldikleri ilk günlerde işlerinden etti. Gündemdeki diğer bir konu ise belediye başkanlarının akrabalarını belediyelerin ve belediye şirketlerinin önemli yerlerine ataması. Bu konuda da Kılıçdaroğlu, “Babamın oğlu olsa bile işe almayın” demesine rağmen belediye başkanları yine genel başkanlarını ‘dinlemedi’ ve yakın akrabalarını işe aldı.

CHP’NİN GÜNDEMİ: HEYKEL

Doğasıyla Türkiye’nin en temiz illerinden olan Doğu Anadolu’nun en küçük illerinden Ardahan’da garip bir tören yapıldı. 23 Haziran seçimlerinin ardından kazanılan belediyelere ziyaretler gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ardahan’ı da ziyaret etti. Buraya kadar her şey normal fakat Kılıçdaroğlu’nun katıldığı bir açılış Türkiye’nin gündemine oturdu. Tören alanına büyük coşkuyla gelen CHP lideri ve Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir meydandaki masanın üzerindeki kırmızı butonların başına geçti. Köprü, tünel, hastane, okul gibi bina ve hizmetlerin açılışlarında gördüğümüz butonlar bu kez başka bir açılış için kullanılıyordu. CHP’li Ardahan Belediyesi göreve gelir gelmez başlattığı heykeli kısa sürede tamamlamış Kılıçdaroğlu’nun gelişiyle bu büyük hizmeti halka sunmak için coşkulu bir tören hazırlamıştı. Kılıçdaroğlu, başkan Demir ve beraberindekiler butonlara bastılar fakat özenle hazırlanmış heykelin üzerindeki örtü bir türlü inmedi. Bu küçük kaza açılışın coşkusundan ve hizmetin büyüklüğüne gölge düşüremedi. Kılıçdaroğlu, açılış sonrasında Belediye Başkanı Faruk Demir’e teşekkür etti.

MANSUR YAVAŞ’IN İLK İCRAATLARINDAN BİRİ HEYKEL OLMUŞTU

2016 yılında çalındığı iddia edilen bir heykelin İtalya’da orijinal kalıbı bulunarak yeniden yapılmış bu büyük hizmeti yapmak da yine CHP’li bir belediye başkanına yani Mansur Yavaş’a nasip olmuştu. Şimdilerde belediyede sakal bırakmayı yasaklamakla gündemde olan Yavaş, seçimi kazanmanın vermiş olduğu heyecanla Seğmenler Parkı’na koşmuş ve heykelin eski yerine konulmasını keyifle açmıştı. Heykel açma törenine CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve hizmeti yakından görmek isteyen vatandaşlar katıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir