• DOLAR 32.595
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2505.231
  • ...
Asılsız Mail İhbarlarıyla Mütedeyyin Avı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Edinilen bilgiye göre; Ceyhan İlim Der Başkanı Sedat Bahadır, polise gelen \"Sedat Bahadır`ın evinde silah bulunmaktadır\" şeklindeki asılsız e-mail ihbarıyla gözaltına alındı.

 

Ceyhan Terörle Mücadele Ekipleri tarafından sabah namazı vaktinde yapılan baskına onlarca polis katıldı. Bahadır`ın evini didik didik arayan polis, herhangi bir suç unsuruna rastlamazken ihbarın asılsız olduğu anlaşıldı.

 

Yapılan aramaların ardından gözaltına alınan Bahadır, ifadesi alınmak üzere Ceyhan Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülerek sorgulandı. İfadesi alınan Bahadır, savcılığa bile çıkartılmadan serbest bırakıldı.

 

Gözaltı olayını İlke Haber Ajansına anlatan Ceyhan İlim Der Başkanı Sedat Bahadır, \"sabah namazı vaktinde çok sayıda terörle mücadele polisinin bulunduğu ekipler, evime baskın düzenlediler. Baskının, polise gelen \"Sedat Bahadır`ın evinde silah bulunmaktadır\" ifadeli e-mail sebebiyle gerçekleştiğini, evde silah aradıklarını söylediler. Ben bu ihbarın aslının olamayacağını, mütedeyyin bir kişi olduğumu, ayrıca ilmi faaliyet sürdüren Ceyhan İlim Der`in başkanı olduğumu söyledim. Evimi didik didik aradılar. Aramalar sırasında evde bulunan 1 buçuk, 7 ve 9 yaşlarında olan çocuklarım ile eşim huzursuz oldu. Yapılan aramalar sonunda ihbarın asılsız olduğu anlaşıldı.\"dedi.

 

Evinde herhangi bir suç unsuru çıkmamasına rağmen gözaltına alındığını belirten Bahadır, \"Beni Ceyhan Asayiş Şube Müdürlüğüne götürerek sorguladılar. Ben de bu e-mail ihbarının asılsız olduğunu, silahla asla işimin olmayacağını söyledim. İfademin alınmasının ardından savcılığa bile çıkartılmaya ihtiyaç duymadan beni serbest bıraktılar\" dedi.

 

Evinin polis tarafından basılıp gözaltına alınmasının hem ailesini hem de kendisini rahatsız ettiğini belirten Bahadır, sudan bahanelerle, asılsız e-mail ihbarlarla mütedeyyin kişilerin evleri basılıyor. 28 Şubat sürecinde kaldı dediğimiz uygulamaları Müslümanlar olarak halen görüyor olmaktan rahatsızım\" şeklinde konuştu.

 

Öte yandan; geçen ay yine Adana`da buna benzer asılsız bir ihbar olayı yaşanmıştı. Çevresi tarafından mütedeyyin biri olarak tanınan Murat Sülün isimli vatandaşın evinde silah bulunduğu ihbarını alan polis, şahsın evini basmış, yapılan aramalar sonrasında ihbarın asılsız olduğu ortaya çıkmıştı. (Ayhan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir