• DOLAR 32.501
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2423.757
  • ...

Diyarbakır’da günde ortalama 20-25 ton et tüketiliyor. Özellikle yem ve saman fiyatının yükselmesi nedeniyle besicilerin hayvanlarını elden çıkardıkları, artan kesimle oluşan et arzı fazlalığının et fiyatını düşürdüğü bildirildi.

Daha önce 24-25 liradan satılan kuzu etinin kilosu 18-22 lira arasında satılırken, bazı kasapların promosyon yapması sonucu 13 liraya kadar düştü.

Diyarbakır Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Salih Güden şunları söyledi:

”Ben de besiciyim. Ama girdilerin yükselmesinden dolayı iki yıldır besicilik yapamıyorum. Çünkü kazancı olmayan bir işi kimse yapmak istemez. Bazı yerlerde daha düşük fiyatla da satılıyor. Daha önce etin kilosu 24-25 lirayken şimdi 18-22 liraya satılıyor. Yem fiyatı yükseldiği için et fiyatı da düştü. Yem fiyatı arttığı için et fiyatı ucuzluyor. Üretici beslediği hayvanı satmak zorunda kalıyor. Yemin pahalı olması üreticinin elindeki malı satması demektir”