• DOLAR 32.369
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.646
  • ...
Kılıçdaroğlu, Irak`a Gideceğini Açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Erdoğan`la uzun süredir tartışma halinde bulunan Irak Başbakanı Nuri El Maliki`nin CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu`na yaptığı davet karışılık buldu. Kılıçdaroğlu, daha önce de yapıldığını belirttiği davete icabet edeceğini ilk kez açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , gazetelerin ekonomi müdürleriyle bir araya geldiği toplantıda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Kılıçdaroğlu, Irak Başbakanı Nuri El Malik`in davetiyle ilgili soruya, "Irak daveti yeni değil. Daha önce de defalarca davet gelmişti. Koşullar uygun değildi. Bağdat`a uçakla gitmek istiyorum daha sonra karayolu ile Türkiye `ye dönmeyi planlıyorum. Mümkün olduğunda çok yere uğramak istiyorum" dedi.

Irak`tan davetin daha önce defalarca geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Irak daveti yeni değil. Daha önce de defalarca davet gelmişti. Koşullar uygun değildi. Tekrar Balkan konferansı sırasında davet geldi. Kabul ettim. Bağdat`a uçakla gitmek istiyorum daha sonra karayolu ile Türkiye`ye dönmeyi planlıyorum. Mümkün olduğunda çok yere uğramak istiyorum. Kerkük`e de Erbil`e de Barzani`ye de koşullar uygun olursa uğramak isterim" dedi. Kılıçdaroğlu, dış politikanın ülkelerin menfaatleri doğrultusunda oluşturması gerektiğini de ifade etti.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir