• DOLAR 32.349
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2307.703
  • ...
Her Türlü Dokunulmazlık Kaldırılmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, yaptığı açıklamada, Dokunulmazlık konusunun; çoğu kez sulandırılarak bir türlü çözüme kavuşturulamayan ama sürekli olarak polemik konusu olan, gündemi meşgul eden konulardan biri olduğunu ifade etti.

 

Dokunulmazlık konusunun son zamanlarda yeniden gündeme geldiğini belirten Özgenç, dokunulmazlıklar kaldırılacaksa hem siyasi hem bürokrasi anlamda kaldırılması gerektiğini söyledi. Özgenç, \"Terör ve taciz suçlarına bulaşanların öncelikli olarak dokunulmazlığı kaldırılmalı. Daha sonra ise dokunulmazlıklar kaldırılacaksa hem siyasi hem bürokrasi anlamda kaldırılmalı\" dedi.

 

Her tür dokunulmazlık ve ayrıcalıkların kaldırılmasının, hukuk devletinin ve kanun önünde eşitliğin vazgeçilmez unsurlarından olduğunu dile getiren Özgenç, \"Dokunulmazlık sadece yasama yürütme organları için düşünülürse; bunun adil olmayacağı kanaatindeyiz. Bize göre seçilmişler atanmışlar ayrımı ortadan kaldırılmalıdır. Siyasilerin sorumlu olduğu kadar atanmışlar da aynı sorumluluğu üstlenerek hareket etmelidir. Hem siyasetçiler hem de bürokrasi ve halk bununla ilgili net bir karar istiyor. Biz bu konu hakkında ciddi bir talep olduğunu ve popülizm yapıldığını düşünüyoruz. Sadece siyaset değil; aynı zamanda bürokrasi alanında da kalkmalıdır. Sırf vekiller için değil ne kadar dokunulmazlık kapsamına giren kurum ve kuruluş mensupları varsa hepsi için geçerli olmalıdır\" ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir