• DOLAR 32.548
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2438.136
  • ...
Gazze israil’i kanser etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dış Haberler Servisi

İşgal ettiği Filistin topraklarında Filistin halkına her türlü zulmü reva gören Siyonistlerin yüzü bir türlü gülmüyor. Milyonlarca dolar harcadıkları Demir Kubbe, bir avuç Gazze’den işgal topraklarına atılan el yapımı füzeleri dahi engelleyemiyor. Ancak iş burada bitmiyor. İsrail medyasındaki son haberlere göre, çoğunluğu Demir Kubbe sisteminde çalışan 30 işgal askeri kansere yakalandı.

İşgalci israil’in havadan gelen bütün saldırıları önleyeceğini iddia ettikleri Demir Kubbe adlı hava savunma sistemleri, yine kendilerine yar olmadı. Gazze’den atılan basit el yapımı füzeleri bile engellemekten aciz kalan Demir Kubbe sistemi, bir kere daha haber oldu.

İsrail Kanal 13 Televizyonu'nda çalışan Adam Shafer, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, çoğu Demir Kubbe sisteminde çalışan 30 askerin kansere yakalandığını ifade etti.

Shafer, işgal askerlerinin, hava savunma sisteminde çalışmalarıyla hastalığa yakalanmaları arasında bir ilişki olup olmadığının incelenmesini istediğini aktardı.

İşgal ordusundan ve televizyon kanalından konuyla ilgili açıklama yapılmadı.

DEMİR KUBBE NEDİR?

Demir Kubbe; işgalci israil’in, Gazze ve Batı Yaka'dan gelebilecek roketlere karşı oluşturduğu hava savunma sistemidir. Maliyetinin büyük bir kısmı ABD tarafından ödenen sistem, 2010 yılında aktif hizmete girdi.

İşgal rejimi, Demir Kubbe sisteminin yüzde 90’dan fazla başarı sağladığını iddia ediyor. Bu iddiaya göre işgal topraklarına atılan her 100 füzeden en az 90’ı Demir Kubbe tarafından etkisiz hale getirilecektir. Ancak hakikat, işgalciler için tam bir hezimete dönüştü.

Terör rejimi israil, geçen yılın Kasım ayında Gazze’ye saldırı başlatınca, Filistinli direniş grupları çok şiddetli bir şekilde cevap verdi. Kassam tugayları birkaç saat içerisinde işgal topraklarına 400’e yakın füze gönderdi. İsrail’in milyonlarca dolar harcadığı Demir Kubbenin bu füzelerden sadece 100 kadarını engellediği ve diğer füzelerin işgal topraklarına düştüğü kaydedildi.

SİYONİSTLERİN PSİKOLOJİSİ BOZUK

Havadan ve karadan düzenledikleri saldırılarla Filistinlilere hayatı zindan eden Siyonistler, halka uyguladıkları tüm baskılara rağmen rahat bir yaşam sürdüremiyor. HAMAS ve Filistin direnişinin, Gazze’ye yönelik 2006’dan beri sürdürülen ablukaya rağmen zayıflamak yerine güç kazanması, Demir Kubbe adlı hava savunma sisteminin Gazze’den gelen el yapımı füzeler karşısında çaresiz kalması, Siyonistleri endişelendiriyor.

Geçtiğimiz günlerde israil’de yayımlanan ve gazetemizde özel haber olarak verdiğimiz bir rapor, Siyonistlerin yaşadığı psikolojik bunalımı gözler önüne serdi. İsrail Psikolojik Destek Merkezi, 2018’in Kasım ayında Gazze’den atılan ve Demir Kubbe sisteminin çaresiz kaldığı füzelerden etkilenen bin kişinin bu merkeze başvurduğunu açıkladı. Rapora göre ayrıca aynı yıl içerisinde toplamda 4 bin kişi bu merkeze başvurarak psikolojik destek istedi. Merkeze müracaat edenlerin yüzde 65’inin Gazze sınırına yakın bölgelerde yaşadığı kaydedildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir