• DOLAR 32.6
  • EURO 34.85
  • ALTIN 2499.133
  • ...
Genç Der, Kurban Bayram'ı öncesinde yetimlerin yüzünü güldürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genç ilçesinde hayırlı faaliyetlerini sürdüren Genç-Der, Kurban Bayramı öncesi hayırsever iş adamlarının desteğiyle hayata geçirdiği "Yetim Giydirme Projesi" ile yetim öksüz ve kimsesiz çocuklara giyim ve maddi yardımda bulundu.

Hayırsever bir iş adamının yardımıyla 40 yetimi giydirdiklerini söyleyen Genç-Der Başkan Yardımcısı Tekin Mahmutoğlu, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşabilmek için hayırseverlerin daha fazla duyarlı olmaları ve yetim çocuklara karşı daha fazla hassas davranılması gerektiğini belirten Mahmutoğlu, "Bu Kurban Bayramı'nda hedefimiz daha çok yetim giydirmek, hepsini bu bayramda sevindirmekti. Fakat imkânlarımız yeterli olmadığı için bir hayırseverin bağışıyla 40 yetimi giydirebildik. Ama gönül isterdi ki bütün yetimleri sevindirelim, bu konuda hayırsever vatandaşlardan biraz daha duyarlı olmalarını, en azından yetimlere karşı daha hassas olmalarını istiyor ve yardım çağırısında bulunuyoruz." dedi.

 "Yetim gülerse bütün dünya güler"

Mahmutoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bütün yetimleri sevindirip giydirelim ki onlar gülsünler. Yetim gülerse bütün dünya güler, eğer yetim ağlarsa da bütün dünya ağlar. Çocukların elbise alırken gözlerinin içinde gördüğümüz sevinci, daha fazla çocuğun yaşaması gerektiğine inanıyor ve daha fazla çalışmamız gerektiğine inanıyoruz. Hedefimiz bütün çocukların sevinmesi, elbisesiz bayrama giren çocuğun kalmaması."

Son olarak yapılan yardımlardan dolayı memnuniyetlerini dile getiren aileler, Genç-Der'e ve hayırseverlere teşekkürlerini illeti. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir