• DOLAR 32.505
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2430.19
  • ...
Lübnan'lı aktris Soha Kikano'dan Hitler'i andıran sözler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başkent Beyrut'un yaklaşık 40 kilometre güneyinde yer alan Sayda kentindeki Ayn el-Hilve Mülteci Kampı'nda düzenlenen gösterilerde Çalışma Bakanlığı'nın Filistinlilere yönelik "yeni çalışma izni uygulaması" protesto edildi.

İki gün önce (2 Ağustos 2019) gerçekleştirilen gösterilerin düzenlendiği Ayn el-Hilve Mülteci Kampı, Lübnan'daki Filistinli mültecilerin yaşadığı 12 kamp arasında en yüksek nüfusa sahip.

600 bine yakın Filistinlinin yaşadığı Lübnan'da Filsitinli mültecilere yönelik ırkçı tutumlar da artarak devam ediyor.

HİTLER DİRİLDİ!

Al-Wattan Voice'dan aktarılan habere göre Lübnan aktris Soha Kikano Twitter hesabından şunları yazdı:

  "Sayda'daki Filistinliler, Çalışma Bakanının karına karşı protesto gösterileri düzenliyor. Onlardan kurtulmak için gerekli önlemleri almak gerekiyor."

Oyuncu daha sonra Holokost'ta kullanılan ve Yahudilerin yakıldığı fırınları hatırlattı ve bunun için çeşitli yollardan bahsetti. Daha sonra Filistinliler için "yasalar olmadan çalışmak istiyorlar" dedi.

Oyuncu Soha Kikano'nun açıklamaları tartışmalara neden oldu.

KİKANO İÇİN SORUŞTURMA ÇAĞRISI

Oyuncunun bu paylaşımları üzerine açıklama yapan Lübnanlı gazeteci Hisham Haddad, Dışişleri Bakanı Cibran Basil'i konuyla ilgili soruşturma açmaya çağırdı.

LÜBNAN'DA TARTIŞILAN YASA

Lübnan hükümeti, vatandaşları arasında yüksek işsizlik oranını azaltmak için 6 Haziran'da "yasa dışı iş gücü ile mücadele planını" uygulamaya koymuştu. Plan kapsamında, yabancılara ait ya da yabancılar tarafından kiralanan ancak çalışma izni bulunmayan müesseselerin kapatılması, yabancılara ait ticari işletmelerde çalışanların yüzde 75'inin Lübnanlı olması gibi uygulamalar getirilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir