• DOLAR 32.543
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2428.438
  • ...
   HÜDA PAR’dan yönetici profili LİYAKAT  AHLAK  MANEVİYAT
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol-DOĞRUHABER

Yerel seçimlerden önce ‘işçi çıkarmayacağız; eş, dost, akraba kayırmayacağız’ vaadinde bulunan belediye başkanları sınıfta kaldı. Seçimlerden yüz gün sonra, CHP, MHP ve AK Parti’li bazı başkanlar akrabalarını belediyenin önemli yerlerine atamakla gündeme geldi. Konuyu gazetemize değerlendiren HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu, “Siyasetin ve ekonominin ahlak ve maneviyattan uzak olmasının acı sonuçlarını yaşıyoruz.” dedi. Belediye başkanlarının gerekçelerinin halka hakaret olduğunu belirten Yapıcıoğlu, yasal düzenlemenin çözüm olabileceğini belirtti.

MİLLET HİZMET BEKLERKEN…

Kimi oğlunu belediye şirketinin başına atadı kimisi ise kendini bütün belediye şirketlerine müdür olarak atadı. Birini işe alırsam diğer kardeşim kızar diyerek iki kardeşine de kadro açan bile var. Vatandaş belediye başkanlarından hizmet beklerken onlar akrabalarını hangi göreve getireceğini düşünüyordu. Seçim öncesi verilen sözler mi? onlar çoktan unutulmuştu. Önce işten çıkarmalarla gündem oldu, şimdi ise akraba kayırmacılığı. Halkın hizmet beklentileri ise başka bahara kaldı.

zekeriya yapıcıoğlu

“KAYIRMACI BELEDİYE BAŞKANLARI KAMUOYU TEPKİSİNİ DİKKATE ALMIYOR”

Belediye başkanlarının akrabalarını kayırmasının çok acı bir durum olduğunu belirten HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu, “Siyasetin ve ekonominin ahlak ve maneviyattan uzak olmasının acı sonuçlarını yaşıyoruz. Bu konun farklı boyutları var aslında. Bir kere en başta bu konuda yasal bir düzenleme yapılmasına ihtiyaç duyulması bile meselenin hangi boyutlara ulaştığını gösteriyor. Aslında her makul insan etik olarak herhangi seçilmiş bir kişi seçilmiş olduğu belediyenin veya o belediyenin iştiraklerinin başına kendi akrabalarını atamasının kamuoyunda rahatsızlık oluşturacağını bilir. Gazetelerde bu haberlerin yer alacağını bilmesine rağmen pervasızca bu işi yapanların sayısının artması ise bu kişilerin kamuoyu tepkilerini dikkate alınmadığını gösteriyor.” dedi.

BİR TARAFI GÖRÜP DİĞER TARAFI GÖRMEMEK OLMAZ!

“Herkes kendine biz nasıl bu hale geldik diye sorması gerekiyor.” diyen Yapıcıoğlu, şöyle devam etti: “Liyakat elbette önemli; ama eğer siz sosyal hayatın herhangi bir yönünü ahlaktan ve maneviyattan ayırırsanız siyaset kurumunun da böyle acı meyveler vermesi kaçınılmaz olur. Bir diğer dikkat çekilmesi gereken konu ise farklı partilere mensup belediye başkanları yapıyor. Fakat bir kısım basın kuruluşları sadece iktidar partisinin belediye başkanlarının yaptığı kayırmaları gösterirken bir takım medya organları ise sadece muhalefet partilerinin belediye başkanlarının yaptığı kayırmaları haber yapıyor. Her iki kısmın yapılan atamaları haberleştiren basın kuruluşları da yok değil tabi. Ana akım medyanın da bu konuda iyi bir sınav vermediğini belirtmek isterim.”

“BU GEREKÇE BÜTÜN MİLLETE HAKARETTİR”

Akrabalarını belediye şirketlerine atayan belediye başkanlarının öne sürdüğü gerekçelerinin de trajikomik olduğunu belirten Yapıcıoğlu, “Bir belediye başkanı oğlunu belediye şirketine genel müdür yardımcısı olarak atıyor. Ardından ‘Güvenebileceğim kimse yoktu.’ Açıklaması yapıyor. Bu gerekçe bütün millete hakarettir. Bir memlekette belediye şirketinin başına geçecek güvenilir bir insan kalmamışsa o memleket batmıştır. Sadece belediye başkanı ve oğlu bu memleketi kurtarmaya yetmez. Belediye başkanın millet hakkında böyle düşünmesi de acı bir durumdur. Belediye başkanın özrü kabahatinden büyüktür. Peki, bu belediye başkanlarının partileri ne yapıyor?” şeklinde konuştu.

“RÜZGÂR EKENLER BUGÜN FIRTINA BİÇİYOR”

Yasal düzenlemenin çözüm olabileceğini belirten Yapıcıoğlu, “Ama bunun kanuni bir düzenlemeyle çözüme kavuşturulması zaten yeterince acıdır. Ama eğer gerek duyuluyorsa ebetteki yasal düzenleme yapılmalı. İnsanlar paranın helal yoldan mı kazanıldığını haram yolla mı kazanıldığını önemsemez ise bir müddet sonra toplumda bu şekilde sonuçlar ortaya çıkar. Ahlakın maneviyatın önemsenmemesi süreç içerisinde toplumu bu noktaya getirmiştir. Sosyal değişimler bir anda olmaz. Bu bir süreç işidir. Zaman içerisinde rüzgâr ekenler bugün fırtına biçiyor.” ifadelerini kullandı.

KİM HANGİ AKRABASINI İŞE ALDI?

İşte akrabalarını belediyenin önemli yerlerine atayan başkanların bazıları:

Torbalı Belediye Başkanı CHP'li İsmail Uygur, oğlunu 7 bin lira maaşla genel müdür yardımcısı yaptı.

Menderes Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Kayalar, yengesi Nuriye Kayalar'ı özel kalem müdürü olarak görevlendirdi.

Menemen Belediye Başkanı CHP'li Serdar Aksoy, halasının eşini İrfan Aras'ı başdanışmanı yaptı.

Seyhan Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Akif Akay, damadı Erkal Şenyurt'a özel kalem müdürlüğü görevini verdi.

Selçuk Belediye Başkanı CHP'li Filiz Ceritoğlu Sengel'in kuzeni Oya Ceritoğlu belediyede sekreterlik görevine getirildi.

Safranbolu Belediye Başkanı CHP'li Elif Köse'nin kardeşi Zafer Köse özel kalem müdürü oldu.

Ataşehir Belediye Başkanı CHP'li Battal İlgezdi, teyzesinin oğlunu belediye başkan yardımcısı yaptı.

Yenimahalle Belediye Başkanı CHP'li Fethi Yaşar, damadını başkan yardımcılığı görevine getirdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Böcek, kuzenini Bilgi İşlem Daire Başkanı olarak görevlendirdi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Lüftü Savaş; bir kardeşini özel kalem müdürü, diğer kardeşini ise saha şefi yaptı.

Samsun Atakum Belediye Başkanı CHP'li Cemil Deveci, özel kalem müdürü olarak eşi Gülay Deveci'nin yeğeni Merve Selin Cengiz'i göreve getirdi.

Başiskele Belediye Başkanı AK Partili Yasin Özlü, kendini 5 bin lira maaşla, belediye şirketinin yönetim kurulu başkanlığına getirdi.

AK Partili Trabzon Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, kayın biraderi Zülfü Turan’ı Muhtarlık İşleri Daire Başkanı ve Özel Kalem Müdürü yaptı.

MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye başkanı, damadını müdür yaptı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir