• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
BÜ, STK Temsilcileriyle Bir Araya Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl Üniversitesi, sivil toplum temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi. Programa, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Bingöl Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Burhanettin Baydaş, Bingöl Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Bünyamin Söğüt, fakülte dekanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.


Kahvaltıdan sonra konuşma yapan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Bingöl Üniversitesi`nin hızlı gelişen ve büyüyen bir üniversite olduğunu belirterek, \"Kısa vadeli hedeflerimizi yerine getirdik. Şu anda 6 bin 750 öğrenci öğrenim görüyor. Öğrencilerimiz için gerekli olan derslik, kafeterya, yemekhane, spor tesisleri, uygulama alanları gibi yapıların hepsini tamamladık. Şu anda yapılan binalarımız da tamamlandığında 11 bin öğrenciyi kaldırabilecek bir alt yapıya kavuşmuş olacağız\" dedi.


Önümüzdeki dönemlerde yapılacak olan tesisler ve yerleşkeler hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Gıyasettin Boydaş; \"Ilıcalarda, İl Özel İdaresine ait tesisleri devraldık. Tesiste altı tane yüzme havuzu ve bir tane de otel olmak üzere modern ve büyük bir kompleks yapacağız. Açık havuzu yapıldı ve hizmete sunuldu. Diğer kısımların da ihalesi yapıldı ve onlar da önümüzdeki yıl tamamlanacak. Genç Meslek Yüksekokulu ve Solhan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu için Solhan`da ve Genç`te yapılacak olan binaların yapımına 2013 yılında başlayacağız\" şeklinde belirtti.


Sivil İnisiyatif Lazım
İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Halil Çiçek, Türkiye`nin hızlı bir şekilde geliştiğini ve ilerlediğini anımsatarak, \"Ülkemizde olumlu anlamda hızlı bir değişim ve gelişim var. Eğitim kurumların dışında gelişen ve eğitim kurumlarına yansıyan bazı aksaklıkların ve yanlış uygulamaların giderilmesi için sivil inisiyatif lazım\" dedi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir