• DOLAR 32.386
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.584
  • ...
Türkiye'nin 10. şehir hastanesi bugün resmen açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa

16 Temmuz'da hasta kabulüne başlayan Türkiye'nin 10. şehir hastanesi olan Bursa Şehir Hastanesi Güney Marmara'da 6 milyon nüfusa hizmet ediyor. Hastanenin resmi açılışı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak.

Nilüfer ilçesi Doğanköy mevkisinde 745 bin 365 metrekare alanda bulunan ve yapımı 2 yılda tamamlanan, bünyesinde genel, kadın-doğum çocuk, kalp damar, onkoloji, fizik tedavi ve rehabilitasyon (FTR), yüksek güvenlikli adli psikiyatri (YGAP) olmak üzere 6 hastane bulunduran Bursa Şehir Hastanesi, bin 355 yatak kapasitesine sahip.

Genel hastanede 308, kadın-doğum çocuk hastanesinde 222, kalp-damar hastanesinde 271, onkoloji hastanesinde 254, FTR hastanesinde 200, YGAP hastanesinde 100 yatak yer alıyor. 403 poliklinik, 49 ameliyathane, 217 yataklı çocuk ve yetişkin yoğun bakım ünitesi ile günlük 2 bin 110 acil hastaya müdahale ve 36 bin 200 hasta sirkülasyonu öngörülen kompleks bünyesinde yer alan FTR hastanesi ise 200 yatak kapasitesi ile Türkiye'nin en büyüğü konumunda.

Türkiye'nin en büyük sağlık merkezlerinden biri olan, Türkiye Genom ve Türkiye Kanser Gen projeleriyle ilgili klinik araştırmaların yapılabileceği bir sağlık kuruluşu olarak konumlandırılan Bursa Şehir Hastanesinde ayrıca Türkiye'nin en büyük yanık merkezi bulunuyor.

Vatandaşlardan tam not aldı

Hasta kabulüne başladığı 16 Temmuz'dan itibaren yaklaşık 70 bin hastayı misafir eden Bursa Şehir Hastanesi vatandaşlardan tam not aldı.

Vatandaşlardan Mehmet Ali Duman yaptığı açıklamada, eşinin rahatsızlığı dolayısıyla hastaneye geldiğini söyledi.

Aslen Iğdırlı olduğunu ve Bursa'da ikamet ettiğini belirten Duman, "Hastaneye ilk kez geldim. Burası Recep Tayyip Erdoğan'ın eseri, onunla gurur duyuyoruz. Tüm çalışanlara teşekkür ediyorum. Özel hastaneden çok daha ileride, kaliteli ve konforlu." dedi.

Halil Şimşek ise hastaneye ikinci kez geldiğini anlatarak, "Personelin ilgi ve alakası çok güzel. Personel her konuda yardımcı oluyor. İnşallah böyle devam eder. Önceden sabah güneş doğmadan gidip randevu alıyorduk. Şimdi öyle bir şey yok. Eskiye göre her şey çok güzel." ifadelerini kullandı.

Meryem Aykış da hastaneyi çok beğendiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak, AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir