• DOLAR 32.315
  • EURO 35.118
  • ALTIN 2291.07
  • ...
Yetimleri Unutmayalım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol-DOĞRUHABER

Kurban Bayramı yaklaşırken herkesi tatlı bir telaş sardı. Bir taraftan çocuklar için bayramlıklar bakılırken bir taraftan da sıkı kurban pazarlığı yürütülüyor. Bu güzel atmosferde bayramı buruk karşılayanlar da var: Yetimler… Milyonlarca yetime umut olmak için yola çıkan Avrupa Yetim Eli Derneği ve Yetimler Vakfı temsilcileri hayırseverlere çağrıda bulunarak bayramda yetimleri unutmayalım dedi.

“YETİMLERİN BAYRAM SEVİNCİNE ORTAK OLABİLİRSİNİZ”
Bayram öncesi yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Avrupa Yetim Eli Türkiye Temsilcisi Nurullah Günaydın, “Şanlıurfa ve Batman’da ‘Yetim Giydirme Projesi’ne başladık. Bu süreçte 100’den fazla yetimimize bayramlıklarını aldık. Yetimlere bayramlıklarını almaya da devam edeceğiz. ‘Yetim Giydirme Projemiz’ sadece Türkiye ile sınırlı değil. Afrika’dan Balkan ülkelerine kadar birçok yerde yetimleri giydiriyoruz. Türkiye’de 150 liraya bir yetime sponsor olabilir ve onun bayram sevincine ortak olabilirsiniz. Her ülkenin şartları farklı olduğu için fiyatlarda değişiyor. Ama ortalama 150-200 liraya dünyanın herhangi bir yerinde yetim giydirerek onları sevindirebilirsiniz. Bir yandan da kurban vekâletlerini de toplamaya devam ediyoruz. Bu kurbanları dünyanın dört bir yanında keserek yetim ailelerin bayram sevincine ortak olacağız. Asya, Afrika, Yemen, Türkiye ve Filistin’de hisse satın alabilir ve oradaki muhtaç ailelere ulaştırabilirsiniz. ” dedi.

“AZ PARAYLA ÇOCUKLARI ÇOK MUTLU ETMEK MÜMKÜN”

Afrika’ya özel çocuklar için ayakkabı yardımı kampanyası başlattıklarını belirten Günaydın, “Bu proje ile Afrika’da ayakkabısız çocuk kalmaması için çabalayacağız. ‘Bir ayakkabı hediye etmek ister misin? Kampanyamızla 3 Euro karşılığında Afrikalı bir çocuğun ayakkabısını alabilirsiniz. Çocukları sevindirmek için pahalı hediyeler almanıza gerek yok. Az parayla çocukları çok mutlu etmek de mümkün. Bundan dolayı hayırseverleri bayram öncesi daha hassas olamaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“DÜNYADA MİLYONLARCA YETİM ÇOCUK VAR”

Hayırseverlere seslenen Günaydın, sözlerini şöyle noktaladı: “Nasıl ki bayram öncesi çocuklarımıza bayramlıklar alıyorsak yetim çocuklarımızı da unutmamalıyız. Dünyada milyonlarca yetim çocuk var. Biz bu çocukları en azından bayramlarda sevindirerek onların dünyalarının güzelleşmesine vesile olabiliriz. Gelin bu bayramda yetim çocukları unutmayalım.”

“HAYIRSEVERLERİN DESTEKLERİNİ BEKLİYORUZ”

Geçtiğimiz yıl yurt içi ve yurt ışında 1 milyon liradan fazla yardım yaparak dünyanın dört bir yanında yetimlerin yüzünü güldüren Yetimler Vakfı, (Yetim Öksüz ve Kimsesiz Çocuklarla Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfı) Kurban Bayramı için hazırlıklarına devam ediyor. Şimdiye kadar yüzlerce çocuğa bayramlık aldıklarını belirten Vakıf Başkanı Fikri Karavil, “Yardımlarımız gerek Türkiye’de gerek de yurt dışında devam edecek. Çocukların giyimi için seçkin mağazalar ile anlaşmalar yaptık. Yetim çocuklar için hazırladığımız 125,00 TL’lik hediye giyim çeklerini ailelere teslim ettik ve mağazaya giderek model renk, sınırlaması olmadan çocukların severek ve isteyerek giyinmelerini sağlamaya çalıştık böylece yetim çocuk kimsenin kullanılmış elbiselerini giymek zorunda kalmayacak inşallah. Yetimlerimizin yüzünü güldürmeye devam edeceğiz. Hayırseverlerin desteklerini bekliyoruz” dedi.

“YETİMLERİN MUTLU OLABİLECEĞİ BİR BAYRAM İÇİN ÇABA HARCIYORUZ”

Yetimlere hem burs verdiklerini hem de ailelere gıda yardımında bulunduklarını anımsatan Karavil, “Bayramları buruk karşılayan yetimlerin yüzünü güldürmek için çalışıyoruz. Yetimlerle ilgili birçok kampanyamız var. Kırtasiye masraflarını karşılıyoruz, eğitim bursu veriyoruz, ayrıca gıda kolisi veriyoruz. Kurban Bayramı denince akla ilk gelen kurban kesimi ve fakirlere et dağıtımıdır. Bayram günü tüm evlerde güzel yemek kokuları etrafı sarmışken yetimlerin bu kokuları hissedip üzülmesi bizi derinden üzer. Bunun yaşamaması için bayramdan önce kırmızı et dağıtımı yapacağız. Bayramda ise bize hayırseverlerce vekâlet verilen kurbanlıkları kesip bizi kapı da bekleyen yetimlerin olduğu bilinci ile en hızlı şekilde onlara ulaştırmaya çalışacağız. Kısacası yetimlerin üzülmemesi için neye ihtiyaçları varsa onu yapmaya
çalışacağız. Bizler yetimleri Resulullah ın bize bir emaneti olarak görürüz. Yetimlere sahip çıkınca Resulullah’ın emanetine sahip çıkmak bilinci ile hareket ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

YETİMLER VAKFI HESAP NUMARALARI

PTT HESAP NO:14641620

VAKIF BANK İBAN:TR80 0001 5001 5800 7306 1870 09

ZİRAAT BANKASI İBAN:TR70 0001 0025 4782 5246 9450 01

KUVEYTTÜRK İBAN:TR93 0020 5000 0939 2451 6000 01

Bu haberler de ilginizi çekebilir