• DOLAR 32.567
  • EURO 34.946
  • ALTIN 2429.1
  • ...
5 kişinin öldüğü otobüs yangınının sebebi neydi? İşte cevabı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Düşünceli, beş kişinin hayatını kaybettiği otobüs yangını ile ilgili yaptığı açıklamada yangının ihmal ve hatalar zincirinden kaynaklandığını söyledi. Düşünceli, şöyle dedi: “Gerçekleşen olay bir kez daha kamusal denetimin önemini bizlere hatırlatmıştır. Araçlarda bulunan ‘Yangın Algılama ve Alarm Sistemleri’nin periyodik olarak kontrol edilerek etkinliğini halen sürdürüp sürdürmediğinin de denetlenmesi gerekmektedir. Olayı detaylıca araştıran savcılık tarafından, aracın deposundaki yakıttan inceleme yapılması için numune alınmıştır. EPDK tarafından gerçekleştirilen inceleme ile ulusal marker kontrol cihazında yapılan kontrolü sonucu yangının motor yağı nedeniyle çıkmadığı kesinleşmiştir.”
Reklam

Balıkesir il temsilciliklerinin olay yerinde inceleme yaptığını belirten Düşünceli, şöyle devam etti: “Yapılan incelemeler sonucu yangının, aracın orta bölümünde bulunan kahve makinesi ünitesinden çıktığı, aracın durması sonrasında açılan kapı nedeniyle hızlı bir şekilde tümüne yayıldığı düşünülmektedir. Yaralanmaların, orta kapının alevler ile bloke olması nedeniyle yolcuların ön kapının önüne yığılması neticesinde gerçekleştiği, ölümlerin de dumandan zehirlenerek olduğu ilk incelemelerde belirtilmektedir. Gerçekleşen olay bir kez daha kamusal denetimin önemini bizlere hatırlatmıştır. Yolcu taşımaya yönelik sürücü dışında sekizden fazla oturma yeri olan araçlarda zorunlu olan ‘Yangın Algılama Ve Alarm Sistemleri’nin periyodik olarak kontrol edilerek etkinliğini halen sürdürüp sürdürmediğinin de denetlenmesi gerekmektedir. Ayrıca araç sürücü ve görevlilerinin olası tehlike ve risklere karşı yeterli bilgi düzeyine sahip olması gereklidir. Yangının kesin nedeni ve herhangi bir ihmal olup olmadığı ise bilirkişi raporu sonucu netleşecektir.”
Ölenlerin kimlikleri belirlendi

Balıkesir’de yanan otobüste yaşamını yitiren beş kişiden Huzeyfe Yavuz (5) ile teyzesi Özlem Yılmaz’ın (17), Bursa’nın Kestel ilçesi Ümitalan Mahallesi’nde oturdukları belirtildi. Fatma Kızılöz’ün Sivas’ın Yıldızeli ilçesi, İlhan Adalı’nın Çanakkale’nin Gelibolu ilçesi, Sibel Akkaya’nın (56) ise Trabzon Maçka nüfusuna kayıtlı oldukları açıklandı.

Aynı kazada hafif yaralanan Saniye Yılmaz’ın, oğlu Huzeyfe Yavuz ve kız kardeşi Özlem Yılmaz ile birlikte, üniversite arkadaşının düğünü için Balıkesir’e gittikleri, ardından da dört gün tatil yaptıktan sonra evlerine dönmek için otobüsle yola çıktıkları kaydedildi.

Kaynak: DHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir