• DOLAR 32.515
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2433.38
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, yerli ve milli firmaları, savunma sanayi, sivil havacılık ve uzay sektörlerinde üretim yapmaya teşvik etmek üzere faaliyet yürüten Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği'nin (SAHA İstanbul) Ankara Ofis açılışına katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan ATO Başkanı Gürsel Baran, Türkiye'nin zor bir coğrafyada olduğunu, bu sebeple yıllar boyunca ülke kaynaklarının, ülkenin bekasını devam ettirmek için terörle mücadelede harcandığını söyledi.

Baran, Türkiye'nin savunma sanayi açısından 15 yılda inanılmaz bir noktaya geldiğini belirterek, "15 yıl önce yerlilik oranı yüzde 20'lerde iken şimdi 60'lara geldi. Şimdi kendi silahımızı büyük oranla yerlileştirebiliyoruz" dedi. Dünyadaki 100 savunma sanayi şirketinden 4'ünün Ankara'da olduğunu hatırlatan

Baran, SAHA'nın attığı bu adımla İstanbul ve Ankara'nın, "Bu işi daha iyisiyle nasıl yaparız?" niyetiyle güçlerini birleştirdiğini ve bunun ülke için çok önemli bir adım olduğu ifade etti.