• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın resmi internet adresi https://sura.tarimorman.gov.tr  'de yer alan "Görüş Bildir" sayfasına öneri yağdı.

Bakanlıktan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“15 yıl aranın ardından yapılacak olan ve ilk defa, tüm Türkiye'nin söz sahibi olabileceği bir platform oluşturmak için yola çıkılan III. Tarım Orman Şurası'na vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlarımızın önerileri ve görüşleri ile sürece doğrudan katılım sağlayabileceği Tarım ve Orman Bakanlığı'nın resmi internet adresi https://sura.tarimorman.gov.tr  'de yer alan "Görüş Bildir" sayfasına öneri yağdı.

Şura'nın tanıtım toplantısının yapıldığı 17 Temmuz'dan bu yana 3 bin 725 görüş bildirildi. Şura için öneride bulunan vatandaşlarımızın mesleki dağılımları da Türkiye'nin her kesiminden sürece katkı geldiğini gösteriyor. Çiftçi (756 öneri), Mühendis(490), Veteriner(176) gibi sektörle direk bağlantılı vatandaşlarımızın yanı sıra; Öğretmen, Doktor, Avukat, Gazeteci, Kaptan, Borsacı, Asker, Hemşire ve daha birçok meslek grubundan vatandaşımız da duyarlılık gösterip bugüne kadar Tarıma, Ormana dair önerisini iletenlerden.”

“SMS KANALIYLA ULAŞILABİLİYOR”

Açıklamanın devamında, “Vatandaşlarımızdan gelen önerilerin yanı sıra, 1,6 Milyon çiftçimize ve sektörün tüm paydaşlarına, SMS kanalıyla ulaşılarak da katkıları talep ediliyor. Gönderilen SMS'de "Kıymetli Üreticimiz, Tarım ve Orman Bakanlığı olarak Ekim ayında birlikte gerçekleştireceğimiz III. Tarım ve Orman Şurası için "Bir fikrim var!" diyorsanız, sizi de https://sura.tarimorman.gov.tr  adresindeki "Görüşünü Bildir" sayfasına bekliyoruz" ifadeleri yer alıyor.

SMS'in yanı sıra "Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşvik ve himayeleriyle kıvanç duyduğumuz ve güç bulduğumuz Şura süreci, önümüzdeki üç ay boyunca sizlerin fikir ve projeleriyle daha anlamlı ve değerli hale gelecektir. Bunun için sizleri de https://sura.tarimorman.gov.tr adresli web sitemizdeki "Görüşünü Bildir" sayfasına davet ediyoruz.

Birlikten kuvvet, beraberlikten bereket doğar. Ekim'de buluşmak üzere" İfadelerini içeren mail ile de vatandaşlardan görüş ve önerileri talep ediliyor… Bütün öneri ve görüşlerin titizlikle ele alındığı 21 çalışma grubunun mesaisi 3 ay devam edecek. Bu çalışmalarla hazırlanacak raporlar neticesinde, Tarım ve Ormancılığın 25 yıllık yol haritasını belirleyecek olan kararlar, Eylül veya Ekim ayında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile yapılacak toplantıda kamuoyuna duyurulacak.” Denildi.