• DOLAR 32.537
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2429.429
  • ...
Kuvvetli Yağış Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Ülkenin büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların genellikle yağmur ve sağanak, güney kıyılarımızda yer yer gök gürültülü sağanak, iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların; Güney Ege Kıyıları, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu`nun güneyi ile Kocaeli, Sakarya, Yalova, Zonguldak, Düzce, Bartın, Sinop, Kastamonu kıyıları ile Antalya`nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı (lodos) yönlerden, Marmara, Karadeniz Kıyıları ve Kıyı Ege`de kuzeyli yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara, Güney Ege, Batı Akdeniz ve Orta Karadeniz Kıyılarında kuvvetli olarak (30-50 Km/Saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Güney Ege Kıyıları, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu`nun güneyi ile Kocaeli, Sakarya, Yalova, Zonguldak, Düzce, Bartın, Sinop, Kastamonu kıyıları ile Antalya`nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, yıldırım, deniz ve kara ulaşımında aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; güney ve güneybatı (lodos) yönlerden, Güney Ege ve Akdeniz kıyılarında kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-60 Km/Saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar,ağaç ve direklerin devrilmesi, lodos kaynaklı soba ve baca gazı zehirlenmeleri vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA: Yağmur ve sağanak yağışlı, Bilecik ile Bursa`nın yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı.
EGE: Yağmur ve sağanak yağışlı, bölgenin iç kesimlerinde yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinde kar yağışlı.
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli yağışlı.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, Kayseri ve Sivas ile bölgenin yüksekleri kar yağışlı.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı.
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli yağışlı. Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Malatya, Elazığ ve Iğdır çevrelerinde yağmur ve yer yer karla karışık yağmurlu.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. Yağışların; sabah saatlerinde Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa, öğleden sonra Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Karla karışık yağmurlu (1/5)
İstanbul: Yağmurlu (7/9)
İzmir: Kuvvetli sağanak yağışlı (9/13)
Bursa: Karla karışık yağmurlu (6/9)
Konya: Karla karışık yağmurlu (2/8)
Adana: Sağanak yağışlı (7/15)
Mersin: Gök gürültülü sağanak yağışlı (9/15)
Diyarbakır: Kuvvetli yağmurlu (3/8)
Batman: Kuvvetli yağmurlu (4/8)
Şanlıurfa: Kuvvetli yağmurlu (5/10)
Gaziantep: Kuvvetli yağmurlu (2/8)
Mardin: Kuvvetli yağmurlu (3/8)
Van: yağışlı (-2/6)
Bingöl: Yoğun kar yağışlı (-3/3)
(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir