• DOLAR 32.577
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2429.523
  • ...
​“Farabi Kültür Evi” açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İştiraki Kültür AŞ, bilim tarihine adını altın harflerle yazdıran en önemli isimlerinden biri olan ve Muallim-i Sani (İkinci öğretmen) olarak bilinen Ebu Nasr El-Farabi'nin hayatı ve eserlerinin yer aldığı kültür evi açılışını gerçekleştirdi.

Topkapı Türk Dünyası Kültür Mahallesi’nde bulunan “Farabi Kültür Evi” açılışına, Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Baurzhan Abdrakhmanov, Kazakistan El Farabi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galimkair Mutanov İstanbul Üniversitesi Rektörü Mahmut Ak ve birçok yetkili isim katıldı.
Açılışta konuşan Kazakistan El Farabi üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galimkair Mutanov, “Bu müzenin açılışı, 2020 yılında UNESCO desteğiyle geniş şekilde uluslararası kapsamda kutlanacak olan El Farabi’nin 1150’inci yıl dönümü münasebetiyle yapılıyor. El Farabi değişim programını Üniversitesinde uygulayan İstanbul Üniversitesi Rektörü Mahmut Ak Müzenin açılışında desteği olan herkese teşekkür ederim. “dedi.

Açılışta bir konuşma gerçekleştiren İstanbul Üniversitesi Rektörü Mahmut Ak ise, şu ifadelere yer verdi; “Farabi sadece Türk ve İslam dünyasının değil aynı zamanda dünyanın en büyük filozoflarından birisidir. Felsefe alanın da Aristo’dan sonra muallimi Sani, yani ikinci öğretmendir. O bütün ilimlerle meşgul olmasına rağmen Felsefe, Fizik, Metafizik, Ahlak ve Siyaset ile daha çok ilgilenmiş, irili ufaklı yüz kadar eser kaleme almıştır. Üniversitemizde Farabi değişim programına ilaveten İstanbul üniversitesi, Farabi kazak üniversitesiyle işbirliği protokolü çerçevesinde akademik ve kültürel çalışmaları birlikte yürütmek üzere Türkiye’de ilk defa resmi kurumlar arasında Farabi aralştırmalar merkezi kurulmasına öncülük etmiştir.” (Nizamettin Aşkın- İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir