• DOLAR 32.552
  • EURO 34.878
  • ALTIN 2431.046
  • ...
Terörist israil'den yıkımı protesto edenlere müdahale
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Terörist israil, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Sur Bahir bölgesinde gerçekleştirdiği yıkıma tepki gösteren Filistinlilere müdahale etti.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Filistinli bir grup, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Sur Bahir bölgesindeki Vadi El-Hummus Mahallesi'nde "Doğu Kudüs'teki Ayrım (Utanç) Duvarı'nın devamı olan tel bariyerlere yakınlığı" gerekçesiyle Filistinlilere ait onlarca dairenin yıkıldığı alanda cuma namazı kıldı.

Tanıklar, terörist israil askerlerinin alanda kılınan cuma namazından sonra Filistinlilere ses bombaları ve göz yaşartıcı gazla müdahale ettiğini aktardı.Terörist israil askerlerine tepki gösteren çok sayıda Filistinlinin, göz yaşartıcı gazdan etkilendiği kaydedildi.

Terörist israil askerlerinin, "israil bir terör devletidir" şeklinde slogan atan Filistinlilere müdahale ederek, bir kişiyi de gözaltına aldığı belirtildi.

Terörist israil güçleri 22 Temmuz’da işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Sur Bahir bölgesindeki Vadi El-Hummus Mahallesi'nde "Doğu Kudüs'teki Ayrım (Utanç) Duvarı'nın devamı olan tel bariyerlere yakınlığı" gerekçesiyle Filistinlilere ait en az 10 binayı yıkmıştı.

Ne olmuştu?

Terörist israil Yüksek Mahkemesi, geçen ay Sur Bahir bölgesindeki söz konusu binaların, Ayrım (utanç) Duvarı'nın devamı olan tel bariyerlere yakınlığı nedeniyle "güvenlik tehlikesi oluşturduğunu" iddia ederek yıkımına karar vermiş ve mülk sahiplerine 18 Haziran'a kadar binalarını yıkmaları için süre tanımıştı.

Bunun üzerine Filistinliler, bazıları inşa halinde olan en az 70 daireden oluşan 10 binanın yıkımının durdurulması için Yüksek Mahkemeye başvurmuş ancak mahkeme dün bu başvuruyu reddetmişti.

Uzmanlar, terörist israil mahkemesinin bu kararının Filistin'in diğer bölgelerinde de birçok evin yıkılmasına neden olabileceği uyarısında bulunuyor.

Kaynak, AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir