• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
ABD’den, DSG’ye 300 tırlık yeni silah sevkiyatı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD bir yandan Türkiye ile 'Güvenli Bölge'yi konuşurken, diğer yandan Ankara'nın tepkisine rağmen terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu YPG'ye silah sevkiyatını sürdürüyor.

ABD askeri konvoyu, YPG öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri'ne (DSG) destek için yeni bir askeri sevkiyat gerçekleştirdi.

Kuzey Irak Kürt bölgesinden Suriye'ye giriş yaptığı belirtilen konvoyda TIR'lar, kamyonetler ve akaryakıt tankerleri olduğu görüldü.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Kuzey Irak Kürt yönetimi üzerinden Suriye'ye gönderdiği belirtilen 300 araçlık konvoy, gece Kamışlı ilçesinden geçerken, Mardin'in Nusaybin ilçesinden görüntülendi.

ABD'ye ait olduğu belirtilen  yaklaşık 300 araçlık konvoy, gece saatlerinde Nusaybin ilçesinin karşısındaki Rojava'nın Haseke kentine bağlı Kamışlı ilçesinden geçti.

Kürt yönetiminin hakim olduğu Kuzey Irak üzerinden Suriye'ye giriş yaptığı belirtilen konvoyda TIR'lar, kamyonetler ve akaryakıt tankerleri olduğu görüldü. Konvoy, PYD'nin hakim olduğu Suriye'nin iç kesimlerine doğru ilerledi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir