• DOLAR 32.585
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2417.599
  • ...
Davutoğlu Gazzeli Yaralıları Ziyaret Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail`in Gazze`ye yönelik saldırısında kızını kaybeden, Gazze ziyareti sırasında gözyaşlarıyla sarıldığı Başil el Şavva ve tedavi için Türkiye`ye getirilen eşi Mona el Şavva ile diğer Filistinli yaralılar Nima Musleh ve Abdulselam el Basyuni`yi ziyaret etti.

Yaralılarla Ankara`da tedavi gördükleri Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde bir araya gelen Bakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu`nun, Mona el Şavva`yı ziyaretleri sırasında duygulu anlar yaşandı.

-``Kızınız, Türkiye milletinin kızı oldu``-

Davutoğlu, kızları Yüsra`yı kaybeden Gazzeli çiftin acılarını hissettiklerini söyledi. Kızlarının şehit olarak cennete gittiğini ifade eden Davutoğlu, anne Mona el Şavva`ya, ``Ne mutlu ki siz de bir şehit annesisiniz`` dedi.

Şavva çiftinin kızları Yüsra`nın adının tarihe yazıldığını dile getiren Davutoğlu, ``Sizin o büyük fedakarlığınız orada dünyaya gözükmüş oldu. Biz sadece ona vesile olmaya çalıştık. Sizin bir kızınız vardı, şimdi o kız bütün Türkiye milletinin kızı oldu, bütün insanlığın kızı oldu. Bütün Filistinli kızlar da sizin kızlarınız oldu`` dedi.

-``Şehitler için hatim indireceğim``-

Ziyaret sırasında Başil el Şavva, Davutoğlu`na aile yadigarı bir Kur`an-ı Kerim hediye etti. Bu sırada duygulu anlar yaşandı, baba Şavva, Davutoğlu`na sarıldı.


Kur`an`ı öpüp başına koyarak teslim alan Davutoğlu, ``Bu Kur`an-ı Kerim`i okuyarak, Yüsra ve bütün Filistinli şehitler için hatim indireceğim`` diye konuştu.

-``Dedem Suriye-Filistin cephesinde savaştı``

Davutoğlu, daha sonra aynı odada yatan Nima Musleh adlı Filistinli yaralı kadına acil şifalar diledi. Gazze`ye gittiğinde her yerde Türk bayrağı gördüğünü ve çok duygulandığını vurgulayan Davutoğlu, ``Benim dedem de Suriye-Filistin cephesinde 1. Dünya Savaşı`na katıldı. Dolayısıyla bizim aramızda fark yok`` diye konuştu. Davutoğlu, Musleh çiftine de bir Türkiye bayrağıyla birlikte hat sanatlı tablo hediye etti.

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir