• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İki Haber İki Yorum!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber  / Faruk Kuzu – Haber yorum

Trump’ın damadı Kushner aldığı talimatla “Yüzyılın Anlaşması/İhaneti” için bir ayağı devamlı Ortadoğu’da olacak şekilde “Kissenger’in İcadı olan Mekik diplomasisini” en verimli şekilde kullanıyor. Gâh BAE’de gâh Amman’da gâh Prens Selman’ın yanında soluğu alıyor. Şimdi de darbeci Sisi ile bir araya gelmiş. Haber şöyle:

“Orta Doğu turu kapsamında ilk olarak Ürdün'e giden ve Kral Abdullah ile Amman'da bir araya geldikten sonra İsrail'i ziyaret eden Kushner bugün Mısır'a gelmişti. Kushner'in başkanlık ettiği ABD heyetinde Donald Trump'ın Uluslararası Müzakereler Özel Temsilcisi Jason Greenblatt, Trump'ın Özel Temsilcisi ve Dışişleri Bakanının Siyasi Danışmanı Brian Hook da bulunuyor.”

Kushner’in arkasındaki “Üst akıl” Yüzyılın İhaneti için ısrarlı. Kushner ve ekibini bu yüzden sürekli sahada tutuyorlar.

İkinci haber yine Filistin ile ilgili, haber şöyle:
“Filistin Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Hollanda ve İsviçre'nin UNRWA'daki "görevi kötüye kullanma" iddiaları üzerine söz konusu kuruluşa yönelik finansal yardımları askıya almasından üzüntü duyulduğu belirtildi.

Trump'ın başkanlık koltuğuna oturmasından kısa süre sonra UNRWA'ya yaptığı finansal desteği kesmesi, uluslararası yardım kuruluşunu büyük sıkıntıya sokmuştu.

UNRWA, Filistinli mültecilere yardım amacıyla 1949'da kuruldu. UNRWA'ya kayıtlı 5,9 milyon Filistinli mülteciden 2,1 milyonu Ürdün'de, 1 milyon 445 bini Gazze'de yaşıyor. Batı Şeria, Suriye ve Lübnan'da da Filistinli mülteciler bulunuyor.”

Yani Filistin davası her yönden ciddi anlamda kuşatılıyor. Filistinlilerin nefes yolları tıkatılıyor. Hedef ne? Hedef: Filistinlilerin sıkıştırılarak “Yüzyılın İhaneti”ne zorla boyun eğmelerini sağlamaktır.

Dikkat edilirse Kushner, Körfez’i dolaşarak bir yandan bu ihanet planı için para toplarken diğer yandan da Filistin davasına “Para verilmemesi” için uğraşmaktadır. Nihayette Filistin’li gruplar “Yüzyılın Anlaşmasına” yanaşmazlarsa Filistin Davası parasızlığa mahkum edilerek iç kargaşa çıkarılacak ve M. Dahlan grubuna fırsat sunulacaktır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir