• DOLAR 32.542
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2423.334
  • ...
“Evlilik insan hayatındaki en önemli dönüm noktalarındandır”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şahinbey Belediyesi, boşanma oranlarının her geçen gün arttığı bir dönemde aile içerisindeki iletişim kopukluklarını gidermek, ailelerin korunması, boşanmaların önüne geçilmesi, dinimizin aile ve evliliğe verdiği öneme dikkat çekmek amacıyla 10 yıldır evli ve yeni evli çiftlere yönelik “Evlilik Okulu Projesi” kapsamında eğitim veriyor.

Her ay farklı çiftlerin katıldığı ve 4 hafta süren programda evlilik okuluna katılan çiftler, konusunda uzman kişilerden aile içi iletişimden, akraba evliliğine, aile içi şiddetten, evlilik çatışmasına sebep olan faktör ve çözüm yollarına kadar farklı konularda ders alıyor. Eğitimler sonunda da kursiyerlere çeşitli hediyeler ve sertifika veriliyor.

Şahinbey Belediyesi tarafından 2009 yılında başlatılan, evli ve yeni evlenen çiftlere, evlilik hakkında bilgilendirici eğitimlerin verildiği "Evlilik Okulu Projesi” kapsamında bugüne kadar 26 binin üzerinde çift eğitim alırken, 2014 yılında alınan kararla evlilik okuluna katılan ve yeni evlenecek olan çiftlere çamaşır makinası, evli çiftlere ise kahve makinası hediye ediliyor. Ayrıca her ay sertifika töreninde bir çift, düğün hediyesi olarak çekilen kura sonucu umreye gönderiliyor.

Şahinbey Belediyesi’nin yanı sıra Gaziantep İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezi ile birlikte yürütülen projede "Evlilik Okulu'na katılarak, hiç aksatmadan başarıyla tamamlayan evli ve yeni evli çiftlere sertifikaları ve hediyeleri düzenlenen törenle veriliyor.

Geçtiğimiz Temmuz ayında evlilik okulunda eğitime katılan ve mezun olan, evli ve yeni evlenen 201 çift için tören düzenlendi. Törende eğitimlerini başarıyla tamamlayan evli çiftlere sertifikaları, hediye olarak ise çamaşır makinası verildi.

Sertifika töreni öncesi Uzman Psikolog Seyyid Şişman, evli ve evlenecek çiftlere “Eş Olma Farkındalığı” üzerine bir konferans verdi.

Törende bir konuşma yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise yaklaşık 10 yıldan bu yana “Evlilik Okulu Projesi'nin devam ettiğini anımsattı.

“Evlilik insan hayatındaki en önemli dönüm noktalarından birisidir”

Tahmazoğlu, evliliğin insan hayatındaki en önemli dönüm noktalarından bir tanesi olduğuna dikkat çekerek, “Yaklaşık 10 yıldan bu yana başarı ile yürüttüğümüz projemizden şu ana kadar 28 bin 881 kişi faydalandı. Evlilik okuluna herkesin mutlaka katılması gerekiyor. Çünkü evlilik insan hayatındaki en önemli dönüm noktalarından birisidir. Eğer anlaşabildiğiniz bir eş bulabildiyseniz, dünyada cennet hayatını yaşıyorsunuzdur. Eğer eşinizle anlaşamıyorsanız dünyada cehennem hayatını yaşarsınız. Nikâh kıyarken, çiftlere her zaman ‘Evliliğin 5 sırrı var’ diye söylüyoruz. Bunlar sevgi, saygı, sabır, sadakat ve sorumluluk. Bu beş ana maddeye dikkat edersek, güzel bir evlilik yaşanacaktır.” dedi.

Konuşmaların ardından evli ve yeni evli çiftlere sertifikaları ile birlikte ve çamaşır makinası verildi.

Kura ile isimleri belirlenen Merve ve Murat Mermer çifti umreye gidecekleri için oldukça mutlu ve heyecanlı olduklarını belirterek, kendilerine bu imkânı veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ettiler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir