• DOLAR 32.522
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2423.044
  • ...
Mobil kanser tarama aracı Bitlis’te hizmette başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis’e yaklaşık 3 ay önce getirilen mobil kanser tarama aracında ilk muayeneler başladı. Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü tarafından alınan ve içinde meme kanseri, Serviks (rahim ağzı) kanseri, Kolorektal (kalın bağırsak) kanser taramalarının yapıldığı mobil kanser tarama aracı hizmete girdi.

Bitlis Sağlıklı Hayat Merkezi önüne getirilen mobil kanser tarama aracıyla ilk muayeneler yapıldı.

Bundan sonra Bitlis’te hizmet sunacak olan mobil kanser tarama aracına ilişkin açıklamada bulunan Bitlis İl Sağlık Müdürü Dr. Koray Okur, kanserin günümüzün önemli bir halk sağlığı sorunu olduğuna dikkat çekti.

Okur, “Sebebi bilinen ölümler sıralamasında ilk sırayı alan kanser, öldürücülüğü yanında bıraktığı sakatlıklar ve tedavisindeki yüksek maliyetler nedeniyle iş gücünde ve ülke ekonomisinde çok ağır kayıplara neden olmaktadır. Kanser konusunda toplumda farkındalık sağlanması, toplum bilincinin geliştirilmesi ve kanser taramaları, kanserle mücadelede en etkili yöntemlerin başında gelmektedir.” dedi.

Ülkemizde, Dünya Sağlık Örgütünün önerdiği üç kanser türünde tarama yapıldığını hatırlatan Okur, şunları söyledi:

“Müdürlüğümüz, halk sağlığı hizmetleri yöneticileri ve çalışanları,  gerekli plan ve programı hazırlayarak, ilçe ve beldelerimize, mobil kanser tarama aracını dönüşümlü olarak hizmet verecektir. Bu bağlamda ilçe sağlık müdürlük personellerimiz ile aile sağlığı merkezi hekim ve aile sağlığı çalışanlarının belirlenen yaş gruplarını yönlendirmeleri gerekmektedir. Bu hizmetin ilimizde vermesinde emeği geçenlere teşekkür ederim. Bitlis’imize hayırlı olsun.” (Şükrü Tontaş-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir