• DOLAR 32.529
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2472.336
  • ...
Tarım işçilerine ilk yardım eğitimi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, Silopi Gençlik Merkezi bünyesinde açılan ilk yardım kursu kapsamında, İlçeye bağlı Özgen Köyünde serada çalışan işçilere ilk yardım eğitimi uygulamalı olarak verildi.

İlk yardım eğitmeni Metin Nas tarafından verilen eğitimde, işçilere önce ilk yardım bilgileri aktarıldı. Uygulamalı eğitimde işçilere; yılan sokması, kırık çıkık, bayılma ve sıcak basması durumunda nasıl müdahale etmeleri gerektiği uygulamalı bir şekilde gösterildi.

İşçilerden Abit Dağ, ilk yardım eğitimi sayesinde yanlış ve eksik bilgilerini düzeltme fırsatı bulduklarını belirterek, Gençlik Merkezi ve ilkyardım eğitmeni Metin Nas'a teşekkür etti.

Metin Nas, "Bugün Silopi Gençlik Merkezi'ndeki arkadaşlarımızla beraber tarım işçilerinin yanına geldik. Bizler; yılan sokmasında, kırık çıkık, bayılma veya sıcak çarpmasında kısacası o an başlarına gelebilecek olaylarda hastaneye gitmeden önce nasıl davranmaları gerektiği ile ilgili bilgilendirmede bulunuyoruz. Bu konu ile ilgili doğru bilinen yanlışları da düzeltiyoruz. " dedi. (Ahmet Uçar - İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir