• DOLAR 32.548
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2425.489
  • ...
HABER MERKEZİ - Türkiye girişimcileri küresel düzeyde temsil eden Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), hem G20 Genç Girişimciler İttifakında hem de Avrupa Genç Girişimciler Konfederasyonunda, (YES) ağırlığını artırdığı belirtildi.


TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen, Türkiye`nin küresel ekonomik krizin en kötü dönemlerini yara almadan atlatan performansı sayesinde Türkiye iş adamlarının uluslararası platformlardaki etkinliğinin üst düzeye taşındığını vurguladı.


TÜGİAD Başkanı Yücelen, \"Türkiye girişimcileri; ürünlerini sattıkları, mühendislik bilgilerini ihraç ettikleri Avrupa ülkelerine girerken hala vize ayıbı ile karşılaşıyorlar. TÜGİAD olarak YES başkanlığını devralmasak da söylediklerimizle, ülkemizin ekonomik durumuyla YES içindeki ağırlığımız her geçen gün daha artıyor. Bunun dışında başkanlığı almamız, Türkiye`nin ekonomik performansı ve gerçekleştirilen siyasi reformlar sayesinde son dönemde giderek büyüyen `yumuşak güç` algısını daha da kuvvetlendirecektir\" diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)