• DOLAR 32.56
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2432.082
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in de katılımıyla PTT Pul Müzesi'nde düzenlenen PTT ile ETİ Maden İşletmeleri İşbirliği Protokolü imza töreninde yaptığı konuşmada, imzalanacak işbirliği protokolünün sahaya verilen önemin bir yansıması olarak değerlendirdiğini anlattı.

Turhan, alandaki, sahadaki boşluğun görüldüğünü ve hemen güç birliğine gidildiğini söyledi.

Turhan, bir yanda 179 yıllık tecrübesini çağın teknolojisiyle birleştiren, yenilikçi ürün ve hizmetleriyle vatandaşın hayatını kolaylaştıran, yaygın hizmet ağıyla yurdun dört bir yanına hizmet götüren PTT'nin, diğer yandaysa stratejik yer altı kaynağı bor madenini işleyerek ürettiği enerjiyle ülkenin geleceğini aydınlatan Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğünün bulunduğunu dile getirdi.

İmzalanacak protokolle iki stratejik kuruluşun, 14'ün üzerinde iş kaleminde birlikte hareket edeceklerini anlatan Turhan, "Bunların içinde lojistikten kargo taşımacılığına, sigortacılık çözümlerinden bankacılık hizmetlerine kadar çok önemli hizmet kalemleri yer almaktadır." dedi.

Konuşmaların ardından bakanlar Turhan ve Dönmez'in şahitliğinde, PTT AŞ Genel Müdürü Kenan Bozgeyik ve Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Serkan Keleşer iş birliği protokolünü imzaladı.