• DOLAR 32.333
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2299.121
  • ...
Besiciler, kurban pazarlarında yaşanan sorunlara çözüm bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, İl teşkilatı ve Gaziosmanpaşa teşkilatından oluşan bir heyetle birlikte İstanbul Sultangazi ’de kurulan 300 çadırlık kurban pazarını gezip esnafın sorunlarını dinledi.

Pazarda yapılan ziyaretler esnasında sorunlarını Elibüyük’e ileten esnafı elektrik ve su sorunu yaşadığını, çadır kirası, nakliye maliyetinin fazla olduğunu ve bunun son tüketiciye olumsuz yansıdığını söylediler. Esnaf ayrıca; Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralanan çadırların geçen seneye oranla iki katına çıktığını ve bununla birlikte çadırların çoğunun birkaç el değiştirerek kendilerine ulaştığını ifade ettiler.

Getirdikleri kurbanlık sayısına göre birden fazla çadır kiralamak zorunda olduklarını da belirten esnaf, kiraladıkları çadırların yan yana olmaması sebebiyle büyük sıkıntı yaşadıklarını ve yaklaşık bin 500 kişinin kaldığı pazarda, sadece 4 tane duş ve sınırlı sayıda tuvaletin olmasından ötürü büyük sıkıntı içerisinde olduklarını söylediler.

Pazarda kurulan çadırların büyük bir kısmını ziyaret eden Elibüyük, esnafın şikâyetlerini dinledikten sonra, söz konusu sorunları yetkili mercilere ileteceklerini ve sorunun takipçisi olacaklarını ifade etti.

Elibüyük, “Bu sene kurban yerlerini ziyaret ettik. Geçen senelerde de gelip çadır yerlerini ziyaret ediyorduk. Hem satışlarla hem de buradaki Anadolu’muzun dört bir yanından gelen hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizin sıkıntılarını yerinde tespit ediyorduk. Bu sene fiyatların yüksekliğinden çok muzdaripler. Maliyetlerin arttığını ve bu maliyetlerin ister istemez satışları etkilediğini ifade ettiler. Diğer taraftan burada aldıkları hizmetin pahalılığından şikâyetçi oldular. Belediyenin verdiği bu hizmetler, önceki senelerde genelde katılımcıların ihtiyaçlarını karşılamak ve hizmet satın almak ile ilgili bir durumdu. Şu anda öyle gözüküyor ki kurban satış yerleri bir sektöre dönüşmüş. Ciddi anlamda burası ranta dönüşmüş. Geçen sene 7 bin TL olan bir çadır yerinin bu sene 15 bin TL olduğunu ifade ettiler. Bir kısım çadırların da aracılar eliyle satıldığını ve böylece 15 bin TL’ye satılan bir çadırın 20 bin TL ile satın almak zorunda olduklarını ifade ettiler. Biz sorunları dinledik ve yetkililerle paylaşacağız. Umarız buradaki kardeşlerimizin sorunları bir an önce giderilir. İçme suyu, temizlik, banyo, elektrik ile ilgili ciddi sıkıntılarının olduğunu ifade ettiler. Bunları da inşallah birkaç gün içerisinde yetkililerle paylaşacağız. Buradaki eksikliklerin giderilmesi için işin takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz. Kurban Bayramı’nın ülkemiz için şimdiden hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu. (Nizamettin Aşkın- İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir