• DOLAR 32.521
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2421.266
  • ...

MERSİN - Tarsus Belediyesi tarafından yapılacak olan Kemalpaşa Mahallesi 2. Etap Sanayi Sitesi inşaatına başlanılması için esnaflarla toplantı yapılarak, yapılacak olan sanayi sitesinin Tarsus`a örnek olacak olacağı belirtildi

Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer`in de hazır bulunduğu toplantıda esnafları dinleyen Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz: \"Bildiğiniz gibi yıllardır bu konuyla ilgili toplantılar yapılır. Hatta bu konuyla ilgili belediye encümeni daha önce bir karar da almıştı. Şehir içindeki esnafın sanayi sitesine taşınmamasından dolayı biz sanayi sitesindeki insanları da mağdur ettik. Bu iş neden sürüncemede kalıyor, bu işte ne kadar ciddisiniz, bu işin geri gitmesinde yapılamamasında ana sorun nedir. Bunların konuşup bir karar alacağız. Alınan kararı hep birlikte uygulayacağız\" dedi.

Her gün onlarca şikayet aldığını vurgulayan Başkan Kocamaz, \"Şehir içinden gelen şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Spiral sesinden, planya sesinde, boya kokusundan vatandaş rahatsız oluyor. Her defasında yanımıza geliyorlar ve biz onlara yapılacak, edilecek demekten bıktık usandık. Bu işe gireceğiz ama önce önümüz görmemiz lazım ilk etapta yapılacak 157 işyeri için esnafın her türlü teminatı vermesi lazım. Bu ciddi bir proje bu işte esnaflarımızın ciddiyetini gördüğümüz sürece verdiğimiz sözden dönmeyiz. Belediye olarak inşaatları banka teminatlarıyla biz yapacağız. Sizlerde üzerinize düşen görevi yapacaksınız\" şeklinde konuştu.

Türkiye`de ilk defa bir belediyenin sanayi sitesi yaptığını ifade eden Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer şunları söyledi: \"Bölgemizde kentler hızla büyümekte ve bizlerin şehir içerisinde çalışmaları çok zora girecek. Şehir içerisinde kalma diye bir olay ortadan kalkacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bakan ve vali işin içerisinde olmasına rağmen bize sanayi sitesi yapacak bir alan hala gösterilemedi. Bir sanayi sitesinde ne kadar çok esnaf bulunursa o esnafın bazı yardımlardan yararlanma imkanı o kadar fazladır. Esnaflar olarak sanayi sitesine geçiş yaparsanız elektrik enerjisinden yüzde 25 ucuza faydalanacaksınız, KOSGEB`ten sayısız destek alacaksınız.\" dedi. (A. Hakim Kurt - İLKHA)