• DOLAR 32.5
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2436.413
  • ...
10 Ayda 44 Hastaya Kornea Nakli Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Göz Bankasının bağış yolu ile temin ettiği kornealar, Kornea Ünitesi tarafından hastalara naklediliyor. 2012 yılı başlarında hizmet vermeye başlayan Kornea Nakli Ünitesinde 2012 yılının ilk 10 ayında 44 hastaya kornea nakli yapıldı.

Konuyla ilgili konuşan Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan; \"2012 yılı içerisinde Dicle Üniversitesi hastaneleri olarak organ nakli, böbrek nakli, kornea ve ilik nakline başladık. Bu güne kadar toplam 79 hastamıza nakil yaptık bunlardan 44`ü kornea naklidir. 10 -15 yıldan beri göremeyen hastalar, yaptığımız kornea nakli sayesinde görmeye başladı. Bu da bizi mutlu ediyor\" dedi.

10 Bin Kornea Nakli Bekleyen Hasta Var
Türkiye`de yaklaşık 10 binin üzerinde kornea nakli bekleyen hasta olduğunu belirten Alan, \"Doğu ve Güneydoğu`ya böyle bir merkezin kazandırılması sağlık açısından çok önemli. Şu an bölgemizde onlarca hasta kornea nakli için bekliyor. Tabi ki karaciğer, böbrek ve ilik nakli bekleyen hasta sayısı da bir hayli fazla. Buradan tüm halkımıza seslenerek organ bağışı konusunda daha duyarlı olmalarını rica ediyorum.

Daha önce bölgemizde kornea nakli ihtiyacı olan hastaları Ankara ve İstanbul gibi illere sevk etmek zorunda kalıyorduk. Göz bankamız kurulduktan sonra bu hastalarımızı başka illere sevk etmeye gerek kalmadı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kornea nakli ihtiyacı olan hastalara Dicle Üniversitesi Hastaneleri bünyesinde kurulan göz bankasından temin edilen korneaları nakledebilmekteyiz\" diye konuştu.

Görmeye Başladılar
Kornea nakli yapılan hastalardan Ömer Yel (70), daha önce hiç görmediğini, nakilden sonra görmeye başladığını ifade ederek; \"Hocalarımıza binlerce teşekkür ediyorum. 10 yıldır görmüyordum. Başka hastanelere gittim nakil için 10 milyar istediler. Ancak Dicle Üniversitesi Hastaneleri göz kliniğinde hiç bir ödeme yapmadan nakil oldum. Çok iyi görüyorum. Teşekkür ederim\" şeklinde duygularını dile getirdi.

Reşit Ölker (69) ise duygularını şöyle dile getirdi; \"Uzun süreden beri görmüyordum. D.Ü. Hastanelerine başvurdum. Nakil için beni sıraya koydular. Daha sonra beni arayarak `kornea bulundu hastaneye gel` dediler. Geldim. Beni ameliyata hazırladılar ve nakil yaptılar. Çok şükür çok net görmeye başladım. Allah doktorlarımdan razı olsun. Onlara minnettarım\" dedi. (Ayetullah Turgut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir